Торт Медовик з повітряним сметанним кремом

Ніжний торт Медовик з повітряним сметанним кремом простий рецепт.

Інгредієнти

ДЛЯ ТЕСТУ
✅75 г меду
✅150 г цукру
✅50 г вершкового масла
✅1 ч. л. соди
✅1,5 ст. л. лимон. сік
✅2 яйця
✅275 г борошна
✅20 гр какао

ДЛЯ КРЕМУ
✅300г сметани від 25%
✅150 вершків (від 33%
✅120 г цукрової пудри

Торт Медовик з повітряним сметанним кремом покроковий рецепт

1. ПРИГОТУВАННЯ коржів. Мед, масло, цукор розчиняємо на паровій бані 10 хвилин (щоб цукор краще розчинився) Прибираємо, остуджуємо трохи 2-3 хв. Вводимо яйця (і швидко! розмішуємо, щоб яйця не зварилися). Соду гасимо лимонним соком і заливаємо в массу.

2. Додаємо борошно, сіль і щіпку какао, тісто виходить липучим (остуджуємо хвилин 10) при розкочуванні присипаємо борошном.) Розкачуємо 8-9 коржів. Випікаємо в розігрітій духовці при 180° 5-6 хвилин. Готові гарячі !!! коржі вирізаємо формой.

3. Форма у мене 20 див. Приготування крему. Сметану збиваємо з цукровою пудрою на великій швидкості. (до консистенції густої сметани).

4. Окремо збиваємо вершки (вершки повинні бути холодні, купуйте заздалегідь і на ніч залишайте в холодильнику).

5. Потім дві маси з’єднуємо і перемішуємо лопаткою. Крою від коржів подрібнюємо і посипаємо весь торт. Даємо просочитися мінімум 5 годин, а краще на ночь.

Відео рецепт 👇