Десерт Анни Павлової класичний

Як зробити Десерт Анни Павлової класичний простий рецепт. Милі дами, побалуйте себе на свято найніжнішим тістечком 🤍 У вас обов’язково вийде 😉

Інгредієнти

яєчний білок — 3 шт.;
цукрова пудра — 100 гр.;
картопляний або кукурудзяний крохмаль — 2 ч. л.;
сік лимона — 1 ч. л.
або лимонна кислота — маленька щіпка;
вершки жирністю не менше 33% — 1 склянка;
цукрова пудра — 2 ст. л.;
будь-які ягоди (можна заморожені) і листочки м’яти для прикраси.

Десерт Анни Павлової класичний покроковий рецепт

1. яєчні білки Відділяємо від жовтків, прибираємо на півгодини в холодильник. Намагаємося, щоб жовток не потрапив в білок, а посуд для збивання була сухою і чистою. Інакше збити білки до потрібного стану не вийде; У глибокому посуді збиваємо міксером або блендером охолоджені белки.
2. В кілька прийомів додаємо цукрову пудру, додаємо крохмаль і сік лимона або лимонну кислоту; Білки правильно збиті, якщо вони збільшилися в кілька разів, а при витаскуванні віночка на поверхні залишаються міцні пики.
3. Обережно переверніть миску — білки не повинні випасти з неї; Акуратно перекладаємо білкову масу в кондитерський мішок або пакет з дірочкою і видавлюємо на деко з пергаментом, формуючи 8-10 кошичків в залежності від размера.
4. Спочатку робимо дно, потім формуємо стіночки, рухаючи мішок з масою по колу; Випікаємо кошики 10 хвилин при 130°С 10 хвилин, потім при 100°С ще півгодини до ніжно-жовтого кольору. Вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята, даємо меренге постояти 10 хвилин і розкладаємо на тарілочці для подачі;
5. Поки охолоджуються кошички, холодні вершки збиваємо до міцних піків з цукровою пудрою; Якщо ви берете заморожені ягоди, розморозьте їх і відкиньте на друшляк на 15-20 хвилин, щоб стік зайвий сок.
6. Заповнюємо білкові кошики вершковим кремом, прикрашаємо ягодами і листочками м’яти, посипаємо цукровою пудрою. Насолоджуємося повітряним десертом з чашкою міцної кави або ароматного чая.