Американський сливовий пиріг The New York Times

Сьогодні готую знаменитий американський пиріг за рецептом, який з року в рік публікували у виданні «The New York Times» 📰 Мені він настільки сподобався своєю простотою і смаком, що я три рази за тиждень вже встигла його приготувати, експериментуючи з кількістю інгредієнтів. Хрустка скоринка, ніжне тісто і легка кислинка від сливи нікого не залишить байдужим😄 Як зробити Американський сливовий пиріг The New York Times рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

120 гр. вершкового масла
120 гр. цукру
2 яйця
150 гр. борошна
1 ч. л. розпушувача тіста
щіпка солі
сливи – 400 гр.
суміш цукру, кориці – 1 ч. л.

Американський сливовий пиріг The New York Times покроковий рецепт

1. М’яке вершкове масло з цукром збити до пишноти. Додати яйця, перемішати. Змішати борошно, розпушувач тіста, щіпку солі, додати в тісто. Тісто має бути однорідним, м’яким і його текстура дуже нагадує тісто для кексов.
2. Форму для випічки (у мене діаметр – 22 див.), змастити вершковим маслом і викласти тісто по всій формі. Сливи помити, обсушити і розрізати кожну сливу навпіл, дістати косточки.
3. Половинки слив злегка втопити в тісто шкіркою вниз, так пиріг виходить більш соковитим. Присипати цукром, корицею (я ще додала мускатний горіх). Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 минут.
4. Готовність перевіряти дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою. Дати трохи охолонути і можна подавати. Приємного апетиту!