Лимонний курд для торта класичний

Як приготувати смачний Лимонний курд для торта класичний рецепт простий. Що ж таке курд? Це свого роду заварний крем на основі фруктових або ягідних соків😋 Дуже простий в приготуванні і дуже смачний☝🏼 ⠀ Ваші ❤️ будуть найкращою подякою. І не забувайте зберегти, щоб не втратити🤗

Інгредієнти

6 жовтків (або 2-3яйца)
цедра 2 лимонів (тільки верхня жовта частина)
220г цукру
140г лимонного соку (у мене пішло 2 лимона)
130г вершкового масла
щіпка солі

Лимонний курд для торта класичний покроковий рецепт

1. Змішуємо в сотейнику всі інгредієнти, крім вершкового масла. Нагріваємо на середньому вогні, постійно помішуючи. Як тільки крем почав кипіти, відразу ж знімаємо з вогню. Маса трохи загусне. Якщо провести пальцем по лопатці, то слід не исчезнет.
2. Крем пропускаємо через сито. Додаємо вершкове масло, перемішуємо до однорідності і охолоджуємо. ⠀ Зберігаємо в холодильнику🤗 Після охолодження, він буде менш солодким, з’явиться благородна кислинка🍋 ⠀
3. Можна використовувати як начинку в капкейки, для лимонного тарта, як прошарок в торт, добавку до сирників❤️ Я люблю їсти ложками😂