Яблучний кекс з корицею і горіхами

Як зробити Яблучний кекс з корицею і горіхами. Ніжний, повітряний, приємною вологості, помірної солодощі, з чудовою, хрусткою горіховою скоринкою зверху! Зізнаюся, один з моїх улюблених! Так, простить мене Євгенія, її кекс я пекла з невеликими змінами. Використовувала не 3-4 яблука, як у автора, а одне. Перший раз, коли я все робила в точності, як у автора, кекс вийшов клеклый, можливо, яблук було забагато.
Цього разу, за допомогою пристосування, я дістала у яблука серединку з кісточками, зняла шкірку, розділила яблуко на 2 частини і кожну порізала на слайсы. Так потім зручніше перевіряти кекс на готовність, шпажка не потрапляє в яблука і можна точно визначити готовність кексу. У тесті використовувала тростинний цукор, а не звичайний і ще 1 пакетик 9г цукру з натуральною ваніллю, так само для аромату, перед збиванням масла, додала в нього 2 краплі ромового ароматизатора. Горіхи у мене були волоські, крупно порубані. Соду не додавала, використовувала тільки розпушувач – 1чл з гіркою. Сухі інгредієнти додавала в 2 приходу, чергуючи з молоком.

Інгредієнти

115 г м’якого вершкового масла
2 краплі ромового ароматизатор
1 ст. л коньяку
100 г тростинного цукру + 1пакетик (9г) з натуральною ваніллю
2 яйця С0
1 ч. л розпушувача з гіркою
200 г борошна + щіпка солі
120 мл молока
1 яблуко (між великим і середнім розміром)
кориця 1 чл. ложка
коричневий цукор 2-3 ст. л
горіхи пекан (волоські) за смаком, я щедро посипала, закриваючи весь шар ( а їх 2, перший шар, всередині кексу, теж посипала горіхами)

Яблучний кекс з корицею і горіхами покроковий рецепт

1. Масло збити з цукром до однорідної гладкої маси. Ввести по одному яйця і знову все збити міксером + коньяк, збити. Всипати половину сухих інгредієнтів, вмішати на найтихішою швидкості міксера, лише до об’єднання, + половину молока, так само вмішати на найтихішою швидкості тільки до об’єднання мас повторити з залишилася борошном і молоком.
2. Окремо змішати корицю і коричневий цукор. Яблуко очистити від шкірки і насіння, розрізати навпіл і кожну частину на слайсы приблизно по 8 шт. Форму прокласти пергаментом. Викласти половину тіста, зверху увіткнути половину яблучних слайсів по всій довжині кексу, посипати цукром з корицею, потім розподілити крупно порубані орехи.
3. Закрити всі залишками тіста, знову викласти яблука поглиблюючи їх стоячи в тісто, потім корицю з цукром і щедро посипати горіхами (я горіхи теж злегка посипала тростинним цукром для карамельної скоринки). Випікати в заздалегідь розігрітій до 175 – 180 градусів духовці близько 45 -50 хв, все залежить від можливостей вашої духовки. Мій кекс був готовий через 45 хвилин, готовність перевіряйте дерев’яною шпажкой.