Медово-малиновий пиріг з маші і ведмедя

Як смачно зробити Медово-малиновий пиріг з маші і ведмедя простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дріжджовий, багатошаровий, з яскравим смаком і найголовніше процес приготування я МАКСИМАЛЬНО спростила👌🏻

Інгредієнти

Для тесту:
▫️молоко – 400 мл
▫️борошно – 600 г
▫️дріжджі – 1 упаковка (10-12 м)
▫️сіль – 1 щіпка
▫️цукор – 4 ст. ложки (80 г)
▫️олія слив. – 100 мл
▫️яйце – 1 шт.

Начинка:
▫️мед – 250 г ( розділіть на дві порції)
▫️малинове варення – 100 г

Для змащення:
▫️суміш з одного яйця і 30 мл молока

Медово-малиновий пиріг з маші і ведмедя покроковий рецепт

1. Наливаємо у ємність тепле молоко, додаємо дріжджі, цукор і 2-3 ст. ложки борошна. Розмішуємо. Даємо постояти 10 хвилин для активації дріжджів. Після опару додаємо яйце, сіль, масло, перемішуємо. Далі поступово додаємо борошно і перемішуємо. ⠀ Викладаємо тісто на поверхню і вимішуємо руками.

2. Як зрозуміти, що тісто готове? Воно перестає прилипати до рук. Перекладаємо тісто у велику ємність і ставимо в тепле місце на 20 хвилин. ⠀ Готове тісто ділимо на 4 шматочки. Кожен шматочок розкачуємо товщиною в 1,5-2 див. Збираємо пиріг: 1 шар цілий пласт тіста. Поливаємо медом. 2 шар цілий пласт тіста. Змащуємо малиновим варенням. 3 шар цілий пласт теста.

3. Поливаємо медом. 4 шар – прикраса з тіста. Я зробила косичку по периферії і грати в центрі. Змащую сумішшю яйця і молока. І випікаю 30-45 хвилин при 180 С. Прикрашаємо полуницею та подаємо😍 Від себе додам, що якщо зверху додати сметану або збиті вершки, то буде просто відвал голови😀🔥

Відео рецепт 👇