Йогуртове морозиво домашнє

Як приготувати смачне йогуртове морозиво домашнє рецепт. Зізнаюся, я обожнюю заморожений йогурт, тому просто не могла не спробувати приготувати його вдома. Як виявилося, це неймовірно просто, головне – дотримуватися кількох нескладних правил. Щоб ласощі вийшло ніжним і однорідним, без кристаликів льоду, використовуйте йогурт підвищеної жирності (ні в якому разі не знежирений!) у поєднанні з вершками для збивання і по можливості додайте до них трохи кукурудзяного або інвертного сиропу. Подавайте готове морозиво зі свіжими ягодами і фруктами, горіхами, печивом, шоколадом і солодкими соусами на ваш смак – повірте, воно буде абсолютно неможливо відрізнити за смаком від улюбленого покупного аналога!
Головне – дотримуватися кількох нескладних правил.
Щоб ласощі вийшло ніжним і однорідним, без кристаликів льоду, використовуйте йогурт підвищеної жирності (ні в якому разі не знежирений!) у поєднанні з вершками для збивання. По можливості додайте морозиво трохи кукурудзяного або інвертного сиропу – це також запобігає утворенню кристалів льоду (які, до речі, дуже псують текстуру ласощі). Цей пункт опціональний. До речі, рідкий мед теж підійде, якщо у вас немає на нього алергії. 👌🏻

Подавайте готове морозиво зі свіжими ягодами і фруктами, горіхами, печивом, шоколадом і солодкими соусами на ваш смак – повірте, воно буде абсолютно неможливо відрізнити за смаком від улюбленого покупного аналога!

Інгредієнти

80 мл холодних вершків 33-38%
80 г цукрової пудри, меду або іншого підсолоджувача за смаком
500 г густого натурального йогурту 3-6%
2 ч. л. ванільного цукру
1 ст л кукурудзяного або інвертного сиропу за бажанням

Йогуртове морозиво домашнє покроковий рецепт

1. З’єднати у великій мисці або чаші міксера вершки, цукрову пудру і ванільний цукор і збити міксером на високій швидкості до м’яких піків. Додати йогурт і кукурудзяний або інвертний сироп і перемішати до однорідної консистенции.
2. Викласти отриману масу або у чашу морозивниці і готувати відповідно до інструкції, або в контейнер і прибрати його в морозильну камеру на 3-4 години для заморожування (кожні 30 хвилин суміш необхідно буде діставати з морозильної камери і перемішувати за допомогою міксера або віночка).