Фісташковий мус

Рецепт фісташкового мусу для десертів і тортів рецепт простий. 🍰 І зберігайте в закладки, щоб не втратити.❤️ Щоб зробити тістечка, можна взяти рецепт бісквіта з попереднього поста, а в якості начинки використовувати полуничне або малинове конфі з желатином або пектином (рецепт є в профілі, див. у збережених сторіс) На відео тістечка без глазурі – буде в наступний раз.😍

Інгредієнти

на 8 тістечок або торт діаметром 16 см:

▫️ Білий шоколад – 140 р
▫️ Фісташкова паста – 50 р
▫️Молоко – 110 р
▫️ Желатин – 6 г
▫️ Вода для желатину – 36 р
▫️ Вершки 33% жирності – 180 г

Фісташковий мус покроковий рецепт

1. Желатин залити водою. Молоко довести до 80-90 градусів на плиті або в мікрохвильовій печі. Додати желатин. Ретельно перемішати. Вилити молоко з желатином на шоколад з фісташкою пастою. Почекати секунд 30 і перемішати. Пробити блендером до однорідного гладкого состояния.

2. Окремо збити холодні жирні вершки до м’яких піків (полувзбітое стан). Коли шоколадна маса охолоне до 40-45 градусів, додати її частинами вершки, акуратно перемішуючи (не віночком і не міксером, а лопаткою).

3. Використовувати відразу і працювати швидко. Поки я знімала відео, мус вже схопився, з-за чого бісквіт взагалі було не втопити в тістечок. Мені подобається, коли бісквіт вилазить знизу на 1-2 мм, але тут вийшло багато).