Домашній зефір Яблуко Кориця

Як зробити смачний домашній зефір Яблуко Кориця рецепт. Навряд чи знайдуться небайдужі до цього чудового десерту. М’який, повітряний, ароматний, просто тане у роті.

Інгредієнти

– яблука 400 гр. (Вага без шкірки і насіння),
– цукор 130 гр.,
– кориця 0,5 ч. ложки,
– ванільний екстракт/ цукор 1 ч. ложка,
– курячий білок 1 шт.,
+
Сироп;
– цукор 170 гр.,
– вода 100 мл,
– агар 6 гр.,
– інвертний сироп 80 гр.

Домашній зефір Яблуко Кориця покроковий рецепт

1. Яблука нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо в сотейник, додаємо трохи води. Готуємо до м’якості, яблука повинні перетвориться в пюре. Добре уварюють. Протираємо через сито. І повертаємо в сотейник, додаємо цукор, ваніль і корицю. Ще раз добре уварюють. Готове пюре відправляємо в холодильник на 3-4 часа.
2. Коли пюре добре охолоне, збиваємо його з білком до максимально щільної маси. В цей час відправляємо в сотейник на вогонь всі інгредієнти для сиропу і варимо до 120°С, він стане більш тягучим.

3. Тонкою цівкою вливаємо гарячий сироп у збитий білок з пюре, міксер в цей час продовжує працювати і активно збивати. Коли суміш стане дуже густий, швидко відправляємо її в кондитерський мішок і викладаємо зефірки на пергамент. Залишаємо стабілізуватися при кімнатній температурі на 24-36 годин. Готовий зефір можна обваляти в цукровій пудре.