Торт Груша Фундук з желе і мусом

Торт “Груша Фундук” з желе і мусом простий рецепт 🍐🌰 З якими смаками у вас асоціюється осінь? Швидше за все з сезонними фруктами, карамеллю, спеціями і шоколадом😋 Мені захотілося поєднати всі смаки в одному торті, і ось що вийшло: пряне грушеве желе, фундуків бісквіт, легкий грушевий мус і збитий ганаш на молочному шоколаді. Зберігайте рецепт, який зігріє вас холодним осіннім днем!

Інгредієнти

🌰 Для бісквіта:
Масло вершкове 70 г
Мало рослинна 50 г
Яйця 2 шт
Цукор демерара 260 р
Праліне фундучное 220
Борошно пшеничне 200 г
Борошно фундучная 80 р
Розпушувач 8 р
Молоко 170 р

🍐 Для желе:
Пюре груші 300 р
Груша консервована в сиропі 200 р
Цукор 20 г
Желатин 8 р
Ванільний екстракт
Кориця

🍐 Для мусу:
Пюре груші 150 р
Вершки 33 % 150 р
Цукор 20 г
Желатин 4 р
Кориця
Ванільний екстракт

Для ганаша:
Молочний шоколад 80 р
Вершки 33% (1) 120 р
Сироп глюкози 10 г
Вершки 33% (2) 220 г

💦 Просочення:
50 г води
50 г цукру
50 г грушевого пюре

Торт “Груша Фундук” з желе і мусом покроковий рецепт

1. 🌰 Для бісквіта:
1. Вершкове масло кімнатної температури, рослинне масло і цукор збиваємо.
2. Додаємо яйця, збиваємо до пишної маси.
3. Потім додаємо праліне і добре перемішуємо.
4. Просіваємо борошно з розпушувачем, додаємо фундучную і додаємо в тісто.
5. Молоко злегка підігріваємо і вводимо в тісто.
6. Розділити тісто на 2 кільця (по 16 см в діаметрі) і випекти на 150 градусах до готовності.
7. Перевіряємо шпажкою, якщо вона виходить сухий – бісквіт готовий. Остудити і розрізати кожен на 2 коржа.
2. 🍐 Для желе:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Консервовану грушу порізати кубиком.
3. Пюре з ваніліном, цукром і корицею в сотейнику нагріти до розчинення цукру. Зняти з вогню, додати набряклий желатин.
4. Додати шматочки груші, перемішати.
5. Розділити масу на 2 кільця діаметром 14 см (Артикул: 5904). Заморозить.
3. 🍐 Для мусу:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Пюре з цукром, корицею і ваніллю нагріти до розчинення цукру.
3. Розпустити в пюре набряклий желатин.
4. Вершки збити до піків.
5. Акуратно лопаткою змішати пюре зі збитими вершками.
6. Розділити на 2 частини і вилити поверх грушевого желе. Заморозить.
4. Для ганаша:
1. Сироп глюкози та вершки (1) розігріти в сотейнику до об’єднання.
2. Вилити гарячі вершки на шоколад, почекати пару хвилин і перемішати. Пробити блендером.
3. Додати в суміш холодні вершки (2), перемішати. Накрити плівкою вконтакт.
4. Прибрати в холодильник для стабілізації на 12 годин.
5. Перед використанням взбить.
5. 💦 Просочення:
Всі інгредієнти нагрівати в сотейнику до объединения.
6. Збираємо торт:
1. Прокладаємо кільце ацетатної плівкою.
2. Викладаємо шарами:
бісквіт + просочення
тонкий шар ганаша для склеювання
желе + мус
тонкий шар ганаша для склеювання
бісквіт + просочення
товстий шар ганаша
бісквіт + просочення
тонкий шар ганаша для склеювання
желе + мус
тонкий шар ганаша для склеювання
бісквіт + просочення