Меренговый рулет з фісташковим кремом і малиною

Як зробити Меренговый рулет з фісташковим кремом і малиною. Вриваюся в вашу п’ятницю з рецептом запаморочливо смачного і простого у приготуванні десерт. Цей рецепт — справжня знахідка, якщо ви приготували щось на жовтках і не знаєте, що зробити з рештою яєчними білками.

Інгредієнти

Для рулету вам потрібно
яєчний білок — 200 г
цукрова пудра — 220 г
кукурудзяний крохмаль — 20 г
лимонна кислота — щіпка
сіль — щіпка

Для крему
сир Маскарпоне — 250 г
цукрова пудра — 80 г
вершки (33 — 35%) — 150 г
фісташкова паста — 2 столові ложки

Меренговый рулет з фісташковим кремом і малиною покроковий рецепт

1. Білки з сіллю і лимонною кислотою збити на повільній швидкості до пивної піни, потроху додаючи цукрову пудру. Як тільки маса стане стійкою до щільних пік, вручну додати крохмаль (перемішуючи лопаткою рухами знизу вгору). Масу викласти на застелений пергаментом деко. Розрівняти. Випікати при 170 градусах 25-30 хв. (режим «верх-низ»). Дістати готовий пласт і поки він теплий перекласти на інший пергамент (догори дном), зняти акуратно той, на якому випікали, згорнути рулет і остудити. Пам’ятайте, що в яєчних білках не повинно бути ні краплі води, залишків жовтків. Ось головний секрет отримання відмінної меренги.
2. Для крему.
Охолоджені продукти (сир, вершки) і цукрову пудру збиваємо на середніх обертах до збільшення в об’ємі і щільності, додаємо по одній столовій ложці пасту, як тільки розійдеться, додаємо другу. Крем готовий. Рулет розгорнути, змастити кремом, поверх крему викласти ягоди малини (свіжі або заморожені, в середньому 100 г)

3. Прикрасити за вашим бажанням і охолодити в холодильнику мінімум 1 годину. Зважаючи почалася вже підготовки до Нового року — дуже актуальний рецепт, т. к. калорійність однієї порції приблизно 250 — 270 кк, крім приємних спогадів цей десерт нічого вам не залишить і плаття в Новорічну ніч буде сидіти 👌