Еклер Торт Карпатка з заварного тіста в духовці

Як зробити Еклер Торт Карпатка з заварного тіста в духовці без масла в кремі рецепт простий 🍰🍰🍰 По суті цей торт — це великий еклер!) Тільки готувати її простіше і не треба «паритися» над зовнішнім виглядом (розривами і нерівностями)😅 Так що якщо ви зазвичай боялися заварного тіста, вперед, у вас все вийде😉💪 Крем в класичному рецепті готується з великою кількістю вершкового масла, але ви ж знаєте, я не люблю таке, тому використала білий шоколад і желатин)

Інгредієнти

Для коржів:
220 мл води
100 г вершкового масла
Щіпка солі
140 г борошна (у мене заг. призн.)
4 яйця С1 (210-220 р)

КРЕМ:
2 яйця
700 мл вершків (10-20%
80 г цукру (або цукрозамінник)
40 г кукурудзяного крохмалю
80 г білого шоколаду (з вмістом какао-масла мінімум 28%)
5 г желатину силою 200 блюм (замочити в 30 г води)
1 стручок ванілі або ванільний екстракт (1 ч. л.)

Еклер Торт Карпатка з заварного тіста в духовці покроковий рецепт

1. В сотейнику з товстим дном довести до кипіння воду з шматочками масла і сіллю, Всипати борошно, швидко перемішати дерев’яною лопаткою, поки тісто не утворює єдиний ком. Трохи підсушити його, поки на дні сотейнику не з’явиться плівка Зняти з вогню, дати тісту трохи охолонути (градусів 50•), вбити по одному яйця, щоразу перемішуючи до однорідності (я попередньо змішую всі яйця виделкою)
2. Готове тісто викласти у дві форми діаметром 20-22 см, змішані маслом (я ставила кільця на застелений силіконовим килимком деко) Випікати в розігрітій до 200• духовці 20-25 хвилин Для крему яйця віночком змішати з цукром і крохмалем. Вершки довести до кипіння, додати насіння стручка ванілі або ванільний экстракт.

3. Частина гарячих вершків влити до яєчно-цукрової суміші, постійно помішуючи. Змішати з рештою і повернути на вогонь. На водяній бані або в сотейнику з товстим дном довести крем до загустіння, але не доводячи до кипіння, щоб жовтки не згорнулися. Додати в гарячий крем шоколад, потім попередньо замочений желатин, добре перемішати, можна пробити блендером.

4. Спробуйте, можливо, для Вас крем буде недостатньо солодким). Збірка торта в рознімної Формі/кільці: викласти перший корж, він повинен щільно прилягати до країв форми, вилити крем, зверху притиснути другим коржем. Прибрати в холод до застигання (в холодильнику — мінімум 3-4 часа.

Відео рецепт 👇