Макова начинка для рулету з сухого маку

Як смачно зробити Макову начинку для рулету з сухого маку простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецепт смачною і соковитою макової начинки для будь солодкої випічки!

Інгредієнти

200 грам маку
350 мл молока
150 грам цукру
50 грам вершкового масла
Листкове бездріжджове тісто
Яйце для змащування

Макова начинка для рулету з сухого маку покроковий рецепт

1. Мак заливаємо окропом, залишаємо на 5 хвилин. Воду зливаємо, заливаємо молоком і ставимо на вогонь. Варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, до випаровування молока. Далі додаємо цукор і вершкове масло.
2. Все перемішуємо і уварюють на вогні нижче середнього до загустіння (приблизно 30 хвилин), головне постійно заважати! Начинка готова. Листкове тісто злегка розкачуємо, викладаємо начинку.
3. Рівномірно розподіляємо по поверхні тіста і закручуємо в рулет. Нарізаємо на шматочки шириною приблизно 3-4 см.
4. Змащуємо збитим яйцем і випікати в розігрітій духовці до 180 градусів приблизно 10-15 хвилин. Приємного чаювання 💝

Відео рецепт 👇