Галета пиріг з чорницею в духовці

Як зробити Галету пиріг з чорницею в духовці рецепт простий. Я завжди тримаю в морозилці пачку вершкового масла, на випадок, якщо потрібно швидко приготувати щось смачненьке до чаю. Ягоду можна використовувати будь-яку, а можна зробити галету не солодку, тут все залежить від вашої фантазії.

Інгредієнти

Для тесту:
250 г борошна
100 г холодного вершкового масла
1 яйце
50г холодного молока
50г цукрової пудри

Для начинки:
будь-яка Ягода, у мене пачка замороженої чорниці 300г і трохи свіжої полуниці, ягоду потрібно розморозити і перемішати з 2 ст ложками крохмалю і додати цукор за смаком і бажанням, залежить від того яка ягода, я поклала 2 ст ложки.

Галета пиріг з чорницею в духовці покроковий рецепт

1. Масло нарізати кубиками і змішати з борошном і цукровою пудрою в крихту в процесорі(подрібнювач) або в міксері з допомогою насадки весло. Потім додати яйце і молоко і швидко змішати, що б вийшло однорідне тісто. Загорніть в плівку і приберіть тісто на 30хв в холодильник.
2. Коли тісто охолоне розкачайте його на килимку і перенесіть на деко, викладіть в центр начинку і акуратно загорніть краю. Можна зробити пиріг круглим, а можна будь-якої іншої форми. Змастити пиріг збитим яйцем, зверху на тісто можна посипати цукор, мигдальні лепестки.

3. Випікати 25 хвилин приблизно, при температурі 200 градусів, орієнтуйтеся за кольором, галета повинна стати золотистою. Готово! До речі, як і брауні цей пиріг можна подавати з морозивом. Але ми швиденько з’їли без)))