Шоколадний кекс з аквафабой

Як зробити Шоколадний кекс з аквафабой рецепт простий в духовці. Почався піст, та не всім легко його тримати. Звичайно, молитви 🙏 допомагають зміцнити дух і приборкати тіло. Але любителям смакоти все одно доводиться нелегко. І все таки, піст це не просто обмеження в їжі, це в першу чергу для духовне очищення. Дотримуємося пост! Впускаємо в голову, серце і душу тільки благі думки і здійснюємо добрі вчинки ❤️.
А щоб було легше переносити обмеження в харчуванні, і тримати піст з радістю шукаємо в моєму блозі пісні рецепти, прості, смачні, корисні. Цей рецепт Кексу, тому доказ. Нам буде потрібно: Банка консервованої квасолі. Квасоля піде в суп, а рідина для кексу. ( Не всі знають, що ця рідина повноцінна заміна яйцям.

Інгредієнти

75гр – аквафабы (рідини від квасолі)
200гр – цукру
160гр – рослинна молока (кокосового)
80гр – рафінованої олії (можна кокосове)
240гр – борошна
10гр – розпушувача
1 гр – солі
50гр – алкализованного какао порошку
160гр – окропу
1/3 с. л. – соди

Шоколадний кекс з аквафабой покроковий рецепт

1. Аквафабу збиваємо з цукром до білої пишної маси. Додаємо рослинне молоко, масло і збиваємо ще кілька хвилин; Борошно, розпушувач, сіль, какао-порошок просіваємо в окрему ємність, перемішуємо; У взбивающуюся молочно-масляну суміш додаємо суху по одній столовій ложці;

2. Після того, як ми всипали всю суху суміш, обов’язково проходимся по стінках чаші міксера і по дну, силіконової лопаткою, щоб маса вийшла однорідною і вся мука була зволожена; Соду розводимо в окропі і додаємо частинами у взбивающееся тесто.

3. Обов’язково ще раз перевіримо стінки і дно, щоб тісто було однорідним і на дні не було осаду; Тісто виливаємо у форму (у мене 28*11см), застелену пергаментним папером, змащену маслом і просыпанную борошном; Випікаємо при 170°С близько 45-50 хвилин. Перевіряємо на суху зубочистку. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇