Пиріг сльози ангела з сиром в духовці

Ось він, пиріг, який я готувала в попередньому відео. 🍰☕ Пісочна основа, вершково-сирна начинка і суфле з повітряних білків. Як зробити Пиріг сльози ангела з сиром в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

(тісто):
🔸️ 170 г пшеничного борошна,
🔸️ 80 г вершкового масла,
🔸️ 1 ч. л. розпушувача,
🔸️ 1 яйце,
🔸️ 30 г цукру,
🔸️ щіпка солі.

(начинка):
🔸️ 500 г сиру,
🔸️ 100 г сметани,
🔸️ 3 жовтки,
🔸️ 50 г цукру,
🔸️ 20 г манної крупи або 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
🔸️ ванільний цукор.

(верхівка):
🔸️ 3 білка,
🔸️ 100 г цукру.

Пиріг сльози ангела з сиром в духовці покроковий рецепт

1. Просіяти борошно з розпушувачем в миску. Холодне вершкове масло обсипати борошном і натерти на тертці. Перемішати з борошном. Додати цукор, сіль і яйце. Замісити тісто, загорнути в харчову плівку і відправити в холод на 30 хвилин. Для начинки змішати сир, яйця, цукор, сметану, жовтки, ванільний цукор. Пробити масу блендером. Чим гомогеннее буде сирна маса, тим ніжніше буде начинка. Додати манку або кукурудзяний крохмаль, перемешать.
2. На дно форми застелити пергаментом, тісто розподілити по дну і бортикам. Я використовую форму D 22 див. Зверху викласти сирну начинку. Випікати при 170 градусах протягом 30 хвилин. Температуру і час регулюйте, орієнтуючись на особливості своєї духовки. Хвилин за 10 до закінчення випікання збити білки з сахаром.

3. Дістати пиріг з духовки, викласти на нього білковий крем. Повернути в духовку, знизити температуру нагріву до 150 градусів. Випікати до світлого кремового кольору. Духовку вимкнути, відкрити дверцята і залишити пиріг до повного охолодження. По мірі оставания на поверхні білкового суфле будуть з’являтися крапельки – “сльози”. Приємного чаювання!