Шоколадні гнізда декор для пасок на Великдень

Як зробити Шоколадні гнізда декор для пасок на Великдень рецепт простий. Показую вам 2 варіанти. Перший – простіше, але вони виходять більш плоскими, хоча, якщо нашарувати зверху завитки, то буде теж об’ємно. Другий – більш замороченный, але на виході результат більш натуральний👌🏻 Хоч скрізь і пишуть, що темперувати шоколад необов’язково в цьому декорі, все-таки зробіть це!
Інакше він буде вмить розтане у вас в руках або на столі. Хоча можна спробувати без темперування, але декор тримати в холоді і прикрашати відразу перед упаковкою. Розтопіть шоколад і перелийте в кондитерський мішок, зріжте край. Працюйте при температурі шоколаду ~30-35 градусів. Популярний декор пасок, який виглядає дуже круто!😍

Інгредієнти

шоколад

Шоколадні гнізда декор для пасок на Великдень покроковий рецепт

1. ПЕРШИЙ ВАРІАНТ.
Я робила в крижаній воді, прям з морозилки (хоча хтось робить у крижаній горілці або спирті). Спирт звичайно випаровується відразу ж. А воду знадобиться ще промокнути серветкою, тк вона сама по собі нікуди не дінеться з шоколаду і залишить плями. По колу видавлюйте шоколад і як тільки він затвердне (1-2 хвилини), можна підхопити виделкою і перекласти на поверхню, накриту плівкою.

2. ДРУГИЙ ВАРІАНТ.
Використовуйте крижану (з морозилки) поверхня: скло, мармур, камінь. У мене це полку з холодильника, яку я заморозила. Нанесіть смужки (не занадто тонкі, інакше будуть ламатися) і зріжте шпателем краю. Працюйте швидко, щоб шоколад залишався пластичним, інакше буде ламатися. Скрутіть в обідок смужки шоколаду, або оберніть міні баночку і краю трохи притисніть пальцями, злегка подплавив его.
3. Фарбуйте за бажанням декор кандурином. Готово!

Відео рецепт 👇