Сирна ватрушка королевська в духовці

Як смачно зробити Сирна ватрушка королевська в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
– масло (у мене 72,5%) 180 гр.
– борошно 360 гр.
– цукор 150 гр.
– сіль 1/2 ч. ложки
– розпушувач 1/2 ч. ложки

Начинка:
– сир 500 гр.
– яйця 2 шт. добірної категорії (у мене 3 шт. С2)
– цукор 100 гр.
– ванілін або ванільний цукор
– за бажанням – цедра апельсина, лимона

Сирна ватрушка королевська в духовці покроковий рецепт

1. Для начинки збиваємо яйця з цукром до пухкої піни. Додаємо сир і ванілін. Дуже рекомендую також додати натерту на дрібній тертці цедру 1 апельсина або лимона. У мене в цей раз не виявилося. Збиваємо на невеликій швидкості до однорідного состояния.
2. Включаємо духовку нагріватися до 180 градусів. Для тіста перетираємо борошно з дрібно нарізаний маслом. Обгорткою від масла я відразу ж змащую форму для випічки – завжди так роблю 😁 Повинна вийти дрібна крихта, без сухий борошна. Додаємо в крихту цукор, сіль, розпушувач і добре перемешиваем.

3. 2/3 крихти висипаємо в форму і розрівнюємо. Утрамбовувати не треба. Я просто трясу форму, і крихта розподіляється рівномірно по дну 😉 Бортики я не роблю 🙂 Виливаємо всю сирну начинку – вона рідка і добре растекается.
4. Зверху розподіляємо залишилася крихту і акуратно розрівнюємо лопаткою/ложкою. Випікаємо в розігрітій духовці приблизно 40 хвилин. Орієнтуємося на колір ватрушки – вона повинна стати ось така рум’яна 😊

5. Остуджуємо у формі. За бажанням можна злегка присипати цукровою пудрою через ситечко 🙂