Паска на живих дріжджах з цедрою, вишнею та родзинками

Ще один класний рецепт – Ніжний ароматний паска на живих дріжджах з апельсиновою цедрою, вишнею і родзинками 🍊🍒🍇💥 Він вкрай повітряний! Ароматний! Кислинка сушеної вишні + солодкість родзинок… Однозначно рекомендую спробувати 😇

Інгредієнти

Опара:
160г теплого молока
30 г живих дріжджів (10 сухих)
50г цукру
Все змішати, залишити на 15-20 хв до отримання пінної “шапочки”

Основна частина:
120г цукру
5 жовтків
70 г вершкового масла
Опара
25г соняшникової олії
400 г борошна
Цедра 1 апельсина

Паска на живих дріжджах з цедрою, вишнею та родзинками покроковий рецепт

1. Сухофрукти замочити в апельсиновому соку. Цукор змішати з жовтками, розтопити вершкове масло, змішати з яйцями, додати опару, змішати. Підсипаючи борошно, замісити тісто (краще в міксері, тісто буде липким). В кінці додати олію і остаточно вымешать.
2. Прибрати в тепле місце, накривши плівкою на 1,5-2 ч. Розкласти у форми, заповнюючи її наполовину, дати підійти. Випікати приблизно 30 хв (дивіться по своїй духовці)

3. Для білкової глазурі: 1 білок до 200г сахарнрй пудри, лимонний сік 1/2 чл. Все збити. Покрити остиглі куличи.