Домашній зефір Інжир Малина

Як приготувати домашній зефір Інжир Малина рецепт простий. Інжир як я вже і писала ягода хитра)) В інжирі міститься величезна кількість вітаміну Е, тому він такий корисний для шкіри і молодості. Але з цим же фактом ми розуміємо, що в ньому міститься велика кількість масел. Відразу скажу не у всіх сортах. Який попадеться вам невідомо.

У мене вже є рецепт зефіру інжир лайм нижче на сторінці заварний технології. Але мені хотілося зробити зефір з інжиру з малиною за класичною технологією. І так мені попався інжир з хорошим змістом масел.

Інгредієнти

В діжу міксера:
400гр готового пюре
80гр білка( розділіть на дві частини. Ще краще взяти 50гр білка і столову ложку альбуміну або суміші Ильмикс)

В сотейник все як завжди:
10гр агар-агару
140гр води
300гр цукру
Додатково: насадка з круглим виходом або просто відріжте носик у мішка приблизно 1см, водорозчинний барвник блакитний або фіолетовий, волоський горіх за бажанням гр 20

Пюре:
120 гр інжиру
120 гр пюре малини без кісточок
5 гр пектину (цитрусовий або яблучний)
200 гр цукру
0.5 ч. л. лимонної кислоти + чайна ложка окропу

Домашній зефір Інжир Малина покроковий рецепт

1. Перше, що вам потрібно зробити це пюре з агрусу, малини, цукру, пектину і лимонної кислоти. ⠀
2. Пюре:
Свіжий інжир розрізати на шматочки прибравши хвостики. Перекласти в блендер, до нього додати пюре малини без кісточок 150 гр цукру. Довести до кипіння. Змішати пектин з цукром(50 гр) і дощиком ввести в загальне пюре заважаючи віночком. Проварити 3-4 хвилини. Зняти з вогню. Лимонну кислоту розвести окропом і додати в пюре. Розмішати. Перелити пюре в миску і накрити плівкою в контакт. Остудити до кімнатної температуры.

3. В діжу перекладаємо пюре. Додаємо половину білка і починаємо збивати. Як тільки маса починає біліти додаємо другу половину. Або спочатку додаємо 50 гр і потім як біліє сухий білок або суміш. Збиваємо до максимально можливих стійких піків. Варимо Сироп до 108-110 градусів. По часу це від 4-6 хвилин в залежності від вашої плиты.
4. Сироп повинен кипіти при варінні а не нудитися. При піднятті лопатки на рівень очей готовий сироп тягнеться ниткою. Як тільки залили весь сироп, включіть міксер на повну потужність і змішайте масу ще 30-60 секунд. Потім додайте бузковий барвник в одну половину маси в діжу і перемішати лопаткою. Перекладайте масу в мішок спочатку бузковий колір а потім зверху розовый.
5. Не продавливайте масу поки не викладіть всю. Потім підніміть мішок і просуньте руками стискаючи мішок масу вниз до насадки. Отсадите зефір на пергамент у вигляді інжиру. Якщо хочете зробити з волоським горіхом: перший варіант: порубаєте дрібно горіх і додайте в масу перед тим як фарбувати другий варіант: розламайте на невеликі горіх кусочки.

6. Спочатку на пергамент видавіть невеликі кружечки і швидко в кожен покладіть горішок. Потім відсаджуйте зефір поверх горіхів. Дайте зефіру стабілізуватися 24 години при кімнатній температурі. Потім припудріть цукровою пудрою і приберіть в контейнер на зберігання. Термін зберігання 5-7 днів. Також можна покрити його шоколадом.

Відео рецепт 👇