Новорічні шоколадні мафіни на окропі

Готуємо смачні Новорічні шоколадні мафіни на окропі рецепт простий в духовці. кекси стоять 3-4 дні і залишаються соковитими і ніжними за рахунок окропу в тесті! покрила просто розтопленим білим шоколадом – у мене Callebaut. різні посилочки можна купити в кондитерському магазині! також такий темний колір тесту виходить завдяки алкализованному какао з кондитерського магазину.

Інгредієнти

2 яйця
250 гр цукру
*у мене кокосовий, можна і звичайний
200 мл молока
*у мене теж кокосове, можна і звичайне
100 мл рослинного масла
300 гр борошна
6 ст. л какао
1,5 ч. л соди
1,5 ч. л розпушувача
200 мл окропу

Новорічні шоколадні мафіни на окропі покроковий рецепт

1. Збиваємо яйця з цукром протягом 3-4 хвилин. додаємо молоко і рослинне масло. добре перемішуємо. просіваємо борошно, какао, розпушувач і соду. акуратно вмішуємо сухі інгредієнти в тісто венчиком.

2. Останнім етапом додаємо крутий окріп і перемішуємо тісто. формочки я змащую вершковим маслом і припыляю борошном – так кекси легко виходять з форми. тісто досить рідке, тому я розподіляла його з допомогою кондитерського мешка.

3. Відправляємо в духовку на 25 хвилин при 180 гр. готові охолоджені кекси покриваємо шоколадом і прикрашаємо посипками!

Відео рецепт 👇