ПП Шарлотка пиріг з яблуками та корицею

ПП Шарлотка пиріг з яблуками і корицею простий рецепт в духовці 🍏

Інгредієнти

Діаметр форми – 18 см

▫️Яйце – 3 шт (180 гр)
▫️Борошно рисова ц/з – 60 гр
▫️Борошно вівсяна – 30 гр
▫️Розпушувач – 5 гр
▫️Підсолоджувач эритрит – 40 гр
▫️Яблука – 400 гр
▫️Кориця – за бажанням

КБЖУ на 100 гр: 115/4,5/3/16,5.
Вага готової шарлотки – 650 гр.

ПП Шарлотка пиріг з яблуками і корицею покроковий рецепт

1. Також для додаткової солодощі можна додати PrebioSweet або FitParad, але у мене були солодкі яблука і я не додавала) ⠀ Духовку розігріти до 180С. Підготувати яблука нарізати на кубики середньої величини. ⠀ Яйця збити до пишної піни. У 2-3 етапи додати эритрит, продовжити збивати до збільшення в об’ємі і посвітління маси. ⠀

2. Просіяти борошно з розпушувачем, додати корицю. Акуратно перемішати тісто силіконової лопаткою, додати яблука. ⠀ Перекласти тісто у форму. Відправити в розігріту духовку на 35-40 хвилин. Перевірити готовність шпажкою. ⠀ Дати трохи охолонути прочиненими духовці, потім вийняти з форми. ⠀

3. Відразу відповім на питання – навіщо эритрит і чи можна його замінити замінити? ⠀ Эритрит потрібен для кращого збивання яєць. Він найбільш близький за властивостями до цукру і яєчна маса краще збивається. ⠀

4. Можна замінити на натуральний сироп (топінамбуру, агави, кленовий) і також додати на етапі збивання яєць. ⠀ Якщо робити зовсім без нього, маса буде менше повітряної, але все одно вийде 🙂 ⠀

Відео рецепт 👇