Пиріг з яблуками, корицею і сирним тестом

Обожнюю цей противагу солодкого і солоного, м’якого і хрусткого ) обов’язково спробуйте, Вам сподобається. Як зробити смачний Пиріг з яблуками, корицею і сирним тестом рецепт простий в духовці. Для посилення сирного духа, я брала твердий козячий сир, до козячим взагалі маю слабкість) відмінно впишеться в цю історію чеддер, пармезан, ну або Гауда . Яблука візьміть кисло-солодкі, тверді і успіх Вам забезпечений))) Так, можна обійтися без решітки зверху, просто накрити шаром тіста і защипати краї, тільки не забувайте зробити надріз для виходу пари. На пиріг 18 см в діаметрі.

Інгредієнти

180 гр пшеничного борошна в/с
1 стл цукру
50 гр вершкового масла
30 гр рослинного масла
70 гр сиру
1/4 чл солі
2-3 стл води

Начинка
300 гр очищених яблук
70 гр цукру
1 чл кукурудзяного крохмалю
1 чл кориці
1/2 чл мускатного горіха
30 гр вершкового масла

Пиріг з яблуками, корицею і сирним тестом покроковий рецепт

1. Змішати борошно, сіль і цукор. Додати рослинне масло і холодне вершкове шматочками, розтерти в крихту. Додати натертий на дрібній тертці сир, перемішати. Влити воду і швидко замісити тісто. Розділити тісто на 2 частини ( одна побільше, інша поменше) і прибрати в холодильник мінімум на 30 мин.
2. Для начинки нарізати яблука часточками, змішати з цукром, крохмалем, корицею і мускатним горіхом. Розкачати обидві частини тіста, викласти начинку на більшу частину так, щоб залишились бортики, зверху розподілити вершкове масло, накрити другою частиною тіста, защипати краї, зробити розріз для виходу пара.

3. Прибрати в морозилку на 15 хв. Духовку розігріти до 210 гр. Охолоджений пиріг змастити яйцем, трохи присипати цукром, випікати 40 хв. Приємного апетиту)))