Торт Нутелла Банан Горіх Фундук

Як зробити смачний Торт Нутелла Банан Горіх Фундук рецепт. ⠀ Поєднання нутелла з чим-небудь я вважаю апріорі безпрограшним, просто тому що це нутелла🤤 ⠀ Тортик з поєднанням банана та шоколадної пасти у мене вже був в блозі, але віддавшись емоційного пориву, я його нещадно сміла з стрічки – не сподобався розріз і фото🌝 ⠀ І ось, пару тижнів тому, перед відпусткою, я чекала до чаю гостей і дуже хотіла приготувати для них щось домашнє, затишне, те, що точно сподобається всім. І тут згадався старий рецепт, який я швидко переінакшивши на інший лад. ⠀ Вийшов ось такий тортик з красивим розрізом, швидкий і легкий в приготуванні❤️ ⠀ ⠀

Інгредієнти

ДЛЯ ФУНЧУЧНОГО БІСКВІТА (2 коржа, 16см)
Яйця – 4шт.
Фундучная борошно або фундук, перемелений в крихту – 100гр.
Фундук цілісний смажений – 40гр.
Борошно пшеничне – 30гр.
Цукор – 25гр.
Цукрова пудра – 75гр.

ДЛЯ МУСУ З НУТЕЛЛОЮ:
Нутелла або будь-яка інша шоколадно – горіхова паста – 140гр.
Шоколад темний – 30гр.
Вершки жирні від 33% – 200гр.
Желатин – 6г.
Вода для желатину – 36гр:
Молоко – 50гр.

ДЛЯ БАНАНОВОГО МУСУ
Вершки жирні від 33% – 120гр.
Цукор – 16гр.
Банан – 135гр.
Желатин – 6г.
Вода для желатину – З6гр.

КАРАМЕЛЬ
Цукор – 40г
Вершки жирні від 33% – 40г
Вершкове масло – 10г

Торт Нутелла Банан Горіх Фундук покроковий рецепт

1. ДЛЯ ФУНЧУЧНОГО БІСКВІТА Жовтки двох яєць (білки не викидати!) з’єднати з двома цілими яйцями і збити до пишної білої піни. З’єднати фундучную і пшеничне борошно і цукрову пудру, перемішати. З’єднати сухі інгредієнти з пишною яєчної маси за допомогою лопатки. З’єднати білки від 2х яєць з цукром і збити до м’яких піків. Вмішати меренгу в яєчну масу з сухими інгредієнтами, акуратно перемішати лопаткою. Розділити тісто на 2 кільця діаметром 16 см, присипати подрібненим фундуком і випікати в духовці, розігрітій до 160° близько 45 минут.
2. ДЛЯ МУСУ З НУТЕЛЛОЮ: Молоко довести до гарячого стану, залити їм шоколад і нутеллу. Желатин замочити в холодній воді на кілька хвилин. Вершки збити до м’яких піків, дати їм трохи постояти при кімнатній температурі. Желатин розпустити в мікрохвильовці, влити його в масу з нутеллою, перемішати. Ввести масу з нутеллою у збиті вершки за допомогою лопатки, добре перемішати. ⠀ ‼️Мус потрібно готувати безпосередньо перед складанням торта.
3. ДЛЯ БАНАНОВОГО МУСУ. Желатин замочити в холодній воді, дати йому набрякнути протягом декількох хвилин. Банан запекти в духовці при температурі 170° с протягом 30-40 хвилин. Періодично потрібно відкривати духовку і перевертати банан. Коли вся шкірка на ньому стане чорною – банан готовий! Запечений банан пюрировать в блендері, додати цукор, поки гарячий і банан перемешать.
4. Розпустити желатин і додати до бананової масі, перемішати. Вершки збити до пишноти і об’єднати з банановою масою за допомогою лопатки. Мус потрібно готувати безпосередньо перед складанням торта.
5. КАРАМЕЛЬ
В сотейник висипати цукор і поставити на середній вогонь до повного його розчинення (карамель придбає бурштиновий колір). В іншій чаші нагріти вершки до гарячого стану, влити тонкою цівкою в карамель. Активно заважати! Зняти з вогню і додати вершкове масло, перемішати.
Трохи уварити карамель протягом пари хвилин. Готову карамель перемішати з 1/2 великого банана, нарізаного кубиками. Перемішувати потрібно швидко, поки банан не встиг заветриться і окислиться.
6. ПРОСОЧЕННЯ
В общем-то, цей тортик не потребує просочення, але якщо ви любителі вологих тортів, то можна просочити його несолодким молоком.

7. ЗБІРКА ТОРТА
(Торт обов’язково збирати в кільці). Бісквіт – мус з нутеллою – дати трохи мусу схопитися в холодильнику, достатньо 10-15 хвилин, викласти на мус банан в карамелі, відступаючи від країв близько 1-1,5 см -банановий мус – дати трохи мусу схопитися, якщо хочете, щоб шари були рівними, якщо немає, можна працювати далі – мус з нутеллою -банановий мус – бісквіт (верхнім бісквітом потрібно добре притиснути тортик. Стабілізувати торт в холодильнику мінімум 4 години. При бажанні можна обмазати його кремом або декорувати карамеллю з бананами, як у меня.