Найніжніший кекс з яйцями в духовці

Як зробити Найніжніший кекс з яйцями в духовці простий рецепт.

Інгредієнти

150 г пшеничного борошна в/с,
140 г яєць кімнат.темп.,
90 г цукру,
90 г молока,
65 р слив.масла,
50 г раст.олії без запаху,
30 г меду або тримолина,
насіння стручки ванілі,
5 г розпушувача,
3 г солі.

Найніжніший кекс з яйцями в духовці покроковий рецепт

1. 1. З’єднати молоко і обидва виду масла. Додати насіння ванілі. Нагріти до розплавлення масла. Дати охолонути до 40 гр. (злегка тепле)
2. Яйця збити з цукром, сіллю і медом в пишну масу.
3. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти у яєчну масу. Акуратно перемішати лопаткой.
2. 4. Влити молочно-масляну суміш, перемішати вручну або насадкою ‘лопатка’ на низьких обертах до однорідності. Довго не вимішувати. Тісто вийде досить рідке.
5. Вилити тісто у застелену пекарським папером форму для кексу. Пару разів ударити дном об стіл, щоб вийшли великі бульбашки воздуха.
3. 6. Випікати 10 хвилин при 200 гр. , 40 хв. при 150 гр. Готовність перевірити зубочисткою.
7. Вийняти з духовки. Через п’ять хвилин вийняти з форми на грати і дати повністю остыть.