Домашні макаруни з мигдальною борошном

Рецептів макарун багато! Ну, і в мене в роботі їх кілька. Але найбільше я люблю саме французьку меренгу, тому і пропоную вам спробувати цей рецепт, що належить Луці Монтерсино. Як приготувати смачні Домашні макаруни з мигдальною борошном рецепт простий. Він незвичайний, тут є трохи пшенич. борошна, але не поспішайте кидатися тапками🤗 Ці макарохи шикарні😍

Інгредієнти

80гр білок
70гр сах.пудра(1)
85гр минд борошно
170гр сах.пудра(2)
20гр пш.борошно

Домашні макаруни з мигдальною борошном покроковий рецепт

1. з білка і сах пудри(1) зробіть меренгу на щільний дзьоб, якщо потрібно, додайте при збиванні сух. барвник. Змішайте обидві борошна і сах пудру (2), і висипте на меренгу, зробіть макаронаж на гладку стрічку *гладка стрічка це коли ви піднімає лопатку, на якій лежить замешиваемая маса, нахиляєте лопатку і вона плавною, безперервною стрічкою стікає вниз. Чим довше ви замішуєте масу, тим рідше вона стає! тому, якщо стрічка не стікає, значить заважайте далі!
2. Після замісу отсадите макарошки на килимок (я працюю на Силикомарте, іноді беру хороший пергамент), діаметром 3-5см, отстучите трохи і відставте в сторону! Після того як ви отстучите, можливі «хвостики» розійдуться, і макарошки стануть побільше. Так, ці макаронів вимагають сушіння! час залежить від вологості і t у вас на кухні, у мене зазвичай хвилин 25.
3. Сушити потрібно до легкої, липким скоринки на поверности макарошки. Я випікаю при 150С, печу і з обдувом і без, великої різниці не бачу. Так, для цих макаронів я використовую постарені білки(3дні в холодильнику і годину при кімн. темпер, щоб білки зігрілися). Щоб зрозуміти скільки часу потрібно пекти саме у вашій духовці, вам потрібно один раз точно визначити його, і потім просто засекать.
4. Макаронів готовий, якщо ви торкаючись кришечки і акуратно її рухаєте, відчуваєте як вона трохи ходить у вас під пальцями. Трохи!! М температурою тут така ж ситуація, як і з часом! у моїй духовці це 150С, при 160 С макарохи теж виходять добре, але вони вигорають! Вам може підійти і 140С і 160, например.
5. Так, цей рецепт можна назвати витвором «старої школи», тому що тут і сушка і білки постарені! Але, не варто недооцінювати… Далі ви начиняете макарохи, і заморозити, ну або не заморозити, а реалізуєте через добу (настоятися їм потрібно) «Чому порожнини?» оч частий питання! і відповідей маса!
6. Ні однієї причини на всі випадки! це і меренга, і недомес/переміст макаронажа, і особливості духовки і сама сировина! Одного разу я викинула партію половинок (100шт) просто тому що поміняла сах пудру.