Цитрусові цукати з шкірки апельсинів

Цитрусові цукати з шкірки апельсинів простий рецепт 🍊.

Інгредієнти

Апельсини – 3 шт.
Вода
Сіль – 1 ч. л.

Шкірка 3 апельсинів
Вода – 180 гр.
Цукор – 270 гр.

Цитрусові цукати з шкірки апельсинів покроковий рецепт

1. Зняти з апельсинів шкірку. Скласти шкірку в сотейник і залити водою, додати ложку солі. Довести до кипіння і прокип’ятити кілька хвилин. Воду злити. Повторити 3-4 раза.

2. Нарізати прокип’ячену шкірку смужками або кубиками, скласти в сотейник, додати воду і цукор. Варити до закипання, потім зменшити нагрів і томити на повільному вогні 30-40 минут.

3. Далі за бажанням перекласти готові цукати разом з сиропом в ємність або злити сироп і дати підсохнути цукатам. Використовувати можна у випічку, на декор або як окремі ласощі 🍊.

Відео рецепт 👇