Пиріг з чорницею і вершковим сиром

Як зробити простий Пиріг з чорницею і вершковим сиром рецепт швидкий в духовці! Він такий ніжний,м’який, повітряний і соковитий, казково смачний, з глазур’ю з солоного шоколаду. Готувати дуже просто, зберігається довго і стає тільки смачніше з кожним днем (якщо доживе😉). Ідеальний для ранкової кави або вечірнього чаювання!

Інгредієнти

Інгредієнти на прямокутну форму 25*11*7 див., круглу 22 див.:

Всі інгредієнти кімнатної температури.
тепле Вершкове масло – 100 гр.
Цукор – 150 гр.
Сіль – 1/2 ч. л.
Яйце – 2 шт.
Вершковий сир – 125 гр. ( можна м’який сир, перетерти через сито)
Борошно – 210 гр.
Розпушувач – 5 гр.
Сметана – 100 гр.
Чорниця, лохина свіжа – 150 гр.

Для глазурі:
Світлий шоколад – 80 гр. (рекомендую використовувати молочний шоколад з солоною карамеллю)
Вершкове масло – 35 гр.
— Розтопити в мікрохвильовці, добре розмішати і полити повністю остиглий пиріг.

Пиріг з чорницею і вершковим сиром покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 °C. Форму для випічки застелити пергаментом і змазати олією. Міксером збити масло, цукор і сіль до однорідної консистенції. По одному додати яйця. Додати вершкове сир, сметану і добре розмішати. Потім додати борошно і розпушувач, збити до однорідної массы.
2. Важливо переконатися, що в суміші немає грудочок. Додати в суміш 2/3 кількості свіжої ягоди і акуратно перемішати лопаткою. Перекласти готову суміш у форму для випічки, посипати зверху залишився ягодой.
3. Струсити форму і поставити в заздалегідь розігріту духовку приблизно на 40 хвилин, поки пиріг не стане повітряним і золотистим, а зубочистка вставлена в центр, не вийде майже чистою від крошек.

4. Вийняти з духовки. Залишити у формі до повного охолодження, потім вийняти з форми. Полити пиріг глазур’ю. Це дуже смачно! Приємного апетиту!