Імбирний пиріг пряний з глазурю Гордона Рамзі

Як смачно зробити Імбирний пиріг пряний з глазур’ю Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

3 ¾ чашки (468 г) універсальної борошна
1 столова ложка меленого імбиру
1 столова ложка меленої кориці
1 чайна ложка свіжого тертого мускатного горіха
1 чайна ложка меленої гвоздики
½ чайної ложки меленого запашного перцю
1 столова ложка розпушувача
1 чайна ложка харчової соди
¾ чайної ложки кошерної солі
1 чашка + 2 столові ложки (255 г) несолоного вершкового масла кімнатної температури
1 чашка + 2 столові ложки (225 р) коричневого цукру упаковці
¾ чашки (150 г) цукрового піску
Цедра 1 апельсина
1 чайна ложка свіжого тертого імбиру
¾ чашки (180 мл) патоки
3 великих яйця кімнатної температури
1 ½ чашки (360 мл) незбираного молока

Глазур з прянощами:
1 чашка (128 г) просіяної цукрової пудри
¼ чайної ложки меленої кориці
Крихітна щіпка меленої гвоздики
1 столова ложка рому хорошої якості (за бажанням, див. Примітка до рецептом)
1 столова ложка апельсинового соку
2 столові ложки молока

Імбирний пиріг пряний з глазур’ю Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 175°C. Збризніть внутрішню поверхню антипригарній форми для випічки об’ємом 12 чашок спреєм для випічки (або рясно змастіть, потім посипте борошном) і відкладіть в сторону. У мисці середнього розміру змішайте борошно, спеції, розпушувач, соду і соль.
2. Відкладіть в сторону. В чаші стаціонарного міксера з насадкою-лопаткою збийте вершкове масло і цукор до легкої і пухкої маси, близько 2 хвилин на середньо-високій швидкості. Зупиніть міксер і очистіть стінки і дно чаші. Додати апельсинову цедру, імбир, патоку і одне яйце і перемішайте на середньо-низькій швидкості, додаючи інші яйця після того, як кожне яйце буде включено.
3. Зішкребіть миску ще раз. Міксером на низькій швидкості додайте близько ⅓ борошняної суміші і перемішайте до однорідної маси, а потім додайте приблизно половину молока. Повторіть цей процес з іншого ⅓ суміші борошна, половиною молока, закінчуючи залишилася сумішшю борошна. Випікайте 45-55 хвилин, перевіряючи на позначці 40 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр одного боку, не вийде чистой.
4. Дайте охолонути протягом 15 хвилин, а потім переверніть на решітку для повного охолодження. Поки пиріг остигає, приготуйте глазур: у мисці середнього розміру збийте всі інгредієнти разом. Глазур повинна бути текучою. При необхідності додайте ще трохи молока, щоб розбавити глазурь.
5. Як тільки пиріг повністю охолоне, встановіть решітку на деко, щоб прибрати надлишки глазурі. Повільно полийте глазур’ю весь верх торта, дозволяючи їй стікати по бокам.
6. Подавайте негайно. Примітка до рецептом: Якщо ви віддаєте перевагу пропустити ром, просто замініть його додаткової столовою ложкою молока.