Зефиросендвичи з печивом і конфетюром

Зефиросендвич це завжди смачно! Сьогодні у мене медове печиво зі спеціями, гарбузовий зефір і серединка з апельсинового конфітюру. Мені здається, ідеально для новорічних коробочок. Як зробити Зефиросендвичи з печивом і конфетюром рецепт простий.

Інгредієнти

ПЕЧИВО:
✅ борошно – 320 гр
✅ сода – 0,5 ч. л
✅ спеції за смаком (імбир, кардамон, кориця, мускатний горіх)
✅ сл.масло – 80 гр
✅ мед – 100 гр
✅ цукор – 80 гр
✅ яйце – 1 шт

КОНФІТЮР:
✅ пюре апельсина – 150 гр
✅ цукор – 30 г
✅ пектин яблучний – 5 гр

ЗЕФІР:
✅ пюре з гарбуза – 125 гр
✅ яблучне пюре – 125 гр
✅ альбумін (сухий яєчний білок)- 12 гр
✅ цукор- 400 гр або 350 гр цукру+50 гр інвертного сиропу
✅ агар-агар (900)- 10 гр
✅ вода – 140 гр

Зефиросендвичи з печивом і конфетюром покроковий рецепт

1. ПЕЧИВО:
З’єднайте масло, мед, цукор і яйце інтенсивно розмішайте, додайте борошно з содою і спеціями і швидко замісіть тісто. Розкачайте тісто між двома листами пергаменту або силікону, виріжте кола і приберіть надлишки. Випікайте печиво при 160С 15 минут.
2. КОНФІТЮР:
Для пюре просто подрібніть м’якоть апельсина в блендері, якщо необхідно протріть через сито. Поставте сотейник на плиту, трохи прогрійте пюре і поступово додайте цукор з пектином. Після закипання проварити 2 хвилини і залиште остывать.
3. ЗЕФІР:
Для пюре запікайте яблука і гарбуз до м’якості, подрібніть в блендері.
– з’єднайте тепле пюре і альбумін, залиште хвилин на 15. Потім почніть збивати
– відразу ж ставте на плиту сотейник з цукром, сиропом, агаром і водою. Уварите до 110С, постійно помішуючи.
– до цього часу білок з пюре зіб’ється в гарну і пишну масу. Почніть тонкою цівкою вливати сироп, не припиняючи збивати. Збивайте до збільшення в об’ємі. Готова зефірна маса буде схожа на збиті білки, буде добре триматися на венчике.
4. Отсадите зефір на печиво, серединку наповніть конфітюром і накрийте другим печивом. Залиште годин на 8 для стабилизации.