Різдвяний англійська кекс фруткейк

РЕЦЕПТ кексу для тих, хто не любить англійські фруткейки! Як зробити Різдвяний англійська кекс фруткейк рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто на 3 форми 140 x 70 x 55 мм
190 г цукрової пудри
40 г інвертованого цукру або меду
190 г яєць
100 г вершків 35%
280 г борошна
180 г вершкового масла
2 г солі
5 г розпушувача
10 г ванільного екстракту

Суміш сухофруктів
120 г родзинок в ромі (обсушити!)
75 г сушеної вишні
90 г апельсинових цукатів (кубики)
25 г лимонних цукатів (кубики)

Сироп для просочення
225 г води
75 г цукру
½ стручка ванілі
25 г рома

Різдвяний англійська кекс фруткейк покроковий рецепт

1. Тісто.
Збити масло з цукровою пудрою і інвертованим цукром насадкою лопатка. Потроху додати теплі (!!!) яйця до утворення емульсії. Просіяти борошно з розпушувачем і додати до суміші. Потім додати вершки, сіль і ванільний экстракт.
2. Суміш сухофруктів.
Сухофрукти просушити і обваляти в борошні, обережно додати в готове тісто. Дати тісту відпочити 12 годин в холодильнику. Змастити олією форми і викласти пергаментний папір, викласти 400 г тесту в кожну форму. Зробити “надріз” скребком, змазаним рідким маслом. Випікати 35-40 хвилин при 160°С.
3. Сироп для просочення. Змішати воду і цукор з ваніллю в сотейнику, довести до кипіння і остудити. Додати ром. Просочити гарячі кекси холодним сиропом.