Шоколадний чізкейк з інжиром

Шоколадний чізкейк з інжиром простий рецепт. Я колись готувала ванільний чіз з інжиром і це було дуууже смачно. Тепер черга шоколадного 🙂

Інгредієнти

Для форми 18см:

230г шоколадного печива
50г горіхів (мигдаль або будь-які за вашим смаком)
90г вершкового масла

500г вершкового сиру (маскарпоне)
140г цукру
2 год л ванільного цукру
2 яйця 1С
1 жовток
3 ст л какао-порошку
100г молочного або темного шоколаду
200 мл вершків 33%

Шоколадний чізкейк з інжиром покроковий рецепт

1. Вершкове масло залиште відтавати в кімнаті, якщо необхідно трохи прогрійте (в мікрохвильовці або в гарячій посуді). Печиво подрібніть в крихту, а горіхи порубаєте ножем. Змішайте всі інгредієнти до однорідно вологої маси. Форму застелити пергаментом і укладайте підготовлену масу рівномірним шаром, формуючи також і бортики (висотою приблизно 5-6 см).
2. Приберіть ненадовго в холод. Для сирної основи використовуйте інгредієнти кімнатної температури. Цукор, ванільний цукор і какао-порошок об’єднайте в окремій мисці. Спочатку змішайте маскарпоне з какао-цукром, потім по одному додайте яйця і жовток, кожен раз акуратно перемешивая.
3. Шоколад подрібніть за допомогою ножа. Вершки прогрійте майже до кипіння, додайте шоколадну стружку і перемішайте до повного розчинення шоколаду. Акуратно влийте цівкою шоколадні вершки до сиру, постійно помішуючи. Викладіть шоколадну суміш в основу печенья.
4. Випікайте чіз при 120гр З в духовці, використовуючи метод «водяної бані». Час випічки 60-90 хв. Дивіться на текстуру: готовий чізкейк схоплюється по краях, а серединка все ж трохи «тремтить».

5. Повністю остудіть чізкейк, потім залиште в холодильнику на ніч. Для подачі можна посипати чіз какао і прикрасити часточками інжиру. Інжир можна нарізати кружечками і прикрасити весь верх, це виглядає дуже красиво!