Шоколадний бісквіт зі сметанним кремом

Як смачно зробити Шоколадний бісквіт зі сметанним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для коржів:
✔️ 120 мл теплої води
✔️ 1 яйце
✔️ 180 г цукру
✔️ 100 мл молока
✔️ 60 г рослинної олії
✔️ 130 г борошна
✔️ 60 г какао-порошку
✔️ 1 ч. л. розпушувача або соди
✔️ 0,5 ч. л. солі

Для крему:
✔️ 1 плитка молочного або гіркого шоколаду (100гр)
✔️ 100-120 гр сметани
✔️ ~50 гр цукрової пудри

Шоколадний бісквіт зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Збити яйце з цукром до пишності, влити рослинне масло, молоко і теплу воду, перемішати до однорідності. Всипати просіяне борошно з какао, розпушувачем і сіллю. Об’єднати масу віночком, щоб не було грудочок. Вилити у форму для запекания.

2. Випікати 40-45 хвилин в розігрітій до 180 °C духовці до сухої шпажки. Остудити, дістати з формы.

3. Для крему розтопити в мікрохвильовій печі шоколад (імпульсами за 10 секунд, перемішуючи), або на водяній бані, з’єднати зі сметаною до потрібної вам консистенції і з цукровою пудрою (її теж додавайте по своєму смаку). Змастити кремом пиріг, прикрасити за желанию.

Відео рецепт 👇