Мигдальний марципан в домашніх умовах для ліплення

У недавньому опитуванні стосовно того, готуєте ви самостійно марципан або купуєте вже готовий, майже половина тих, хто проголосував відповіла, що не уміють його готувати, тому змушені купувати. Це навело мене на думку поділитися з вами рецептом марципана, ні в чому не поступається того, який продається в кондитерських магазинах.

Як зробити Мигдальний марципан в домашніх умовах для ліплення рецепт простий. До його складу входить всього п’ять інгредієнтів, ціна власного марципана помітно нижче, готується він з мінімальними зусиллями, а використовувати його при приготуванні бісквітів, цукерок або в будь-яких інших рецептах, де потрібне використання марципана. Хіба потрібні ще причини, щоб приготувати його?

Інгредієнти

▪️ мигдальна борошно – 100 г
▪️ цукор – 81 р
▪️ сироп глюкози – 19 р
▪️ вода – 32 р
▪️ лікер “Амаретто” – 7 р
▪️ есенція гіркого мигдалю – 1-2 краплі

Мигдальний марципан в домашніх умовах для ліплення покроковий рецепт

1. Зібрати в сотейнику цукор, глюкозу і воду. Довести сироп до 116 °С.⠀ Почекати, поки кипіння сиропу припиниться. Вилити його на мигдалеву борошно, заважаючи силіконової лопаткою.⠀

2. Додати лікер для ароматизації. За бажанням додати есенцію гіркого мигдалю. Перемішати до отримання однорідної маси.⠀

3. Загорнути в харчову плівку. Прибрати в холодильник на 6 годин. ⠀ Як бачите, марципан готується максимально просто.

Відео рецепт 👇