Відкритий листковий яблучний пиріг з маскарпоне

Як зробити смачний тарт Відкритий листковий яблучний пиріг з маскарпоне рецепт простий.

Інгредієнти

для тесту:
– цедра 1 лимона
– 250 г борошна (самоподнимающейся)
– 80 г цукру
– 150 г вершкового масла кімнатної температури
– 1 яйце
– щіпка солі

Начинка з маскарпоне:
– 1 стручок ванілі
– 100 г цукру
– 325 р масарпоне
– цедра 1 лимона (за бажанням)
– 2 яйця
– 100 г борошна
– 2 яблука (наприклад Джонаголд)
– 75 г цукру
– ½ чайної ложки кориці

Для подачі:
– 3 ст. л. абрикосового джему
– 3 ст. л. води

Відкритий листковий яблучний пиріг з маскарпоне покроковий рецепт

1. Для тіста: помістіть всі інгредієнти для тіста в миску (або кухонний комбайн) і замісіть в’язке тісто. Загорніть в поліетиленову плівку і дайте постояти в холодильнику не менше півгодини. Змастіть форму для торта (у автора це 35х11 см або 24 см, якщо кругла) маслом і/або застеліть пергаментом.
2. Викладіть тестом форму, зробіть дірочки в тесті і поставте в холодильник до моменту використання. Розігрійте духовку до 180 ° C. Покладіть сир в миску і перемішайте з цукром, насінням стручка ванілі, по одному додайте яйця і, нарешті, додайте борошно. Вилийте начинку на тесто.
3. Очистіть яблука і наріжте їх тонкими скибочками. Вставте скибочки в начинку. Змішайте цукор з корицею і посипте часточки яблук. Випікайте пиріг в розігрітій духовці близько 50 хвилин, поки він не стане золотисто-коричневим. Дайте охолонути і вийміть з форми. Для прикраси: розігріти абрикосовий джем з водою і змастити верх пирога.