Різдвяний торт муссовый Поліно

Як зробити Різдвяний торт муссовый Поліно рецепт простий 🌲🌲🌲 Подивіться, яку красу можна створити за допомогою форми від Silikomart – Sapin 😍 Різдвяне поліно – невід’ємний атрибут свята у Франції. Зазвичай воно виглядає як рулет, але французи давно вже дивують надзвичайними муссовыми варіантами цього торта… Ми вирішили не відставати і приготувати ось таке поліно (хоча це вже не поліно, а цілий хвойний ліс🤪) Всередині ідеальний апельсиновий мус, начинка – глінтвейн з карамельними яблучками і, звичайно, пряний бісквіт. Обов’язково збережіть рецепт, і підтримайте пост ❤ останнім часом їх дуже мало, навіть образливо якось…

Інгредієнти

🍎 Для начинки:
Яблука 200 р
Цукор 50 г (1)
Вершкове масло 25 г
Червоне вино 250 р
Цедра 1 апельсина
Суміш спецій 1 ч. л.
Пектин NH 10 р
Цукор (2) 75 р
Сироп глюкози 75 р
Желатин 8 р

Для бісквіта:
Борошно пшеничне 110 р
Цукрова пудра 100 г
Білки 150 г
Цукор 50 г
Суміш спецій 5 р

🍊 Для мусу:
Апельсиновий сік з м’якоттю 75 р
Цедра 1 апельсина
Листової желатин 15 р
Апельсиновий шоколад 135 р
Вершки 35% 270 г

Різдвяний торт муссовый Поліно покроковий рецепт

1. 🍎 Для начинки:
1. Вершкове масло дістати заздалегідь.
Яблука почистити, нарізати кубиком. Нарізаних яблук взяти 200 р.
2. Вино зі спеціями нагріти, не кип’ятити. Дати постояти годину.
3. Цукор (1) розтопити в сотейнику з товстим дном.
4. Коли він придбає карамельний відтінок, додати вершкове масло. Суміш буде сильно шипіти і пузиритися, обережно.
5. В отриману карамель додати яблука, перемішати, щоб всі шматочки були покриті карамеллю.
6. Коли яблука дадуть сік, можна знімати з вогню.
7. Пектин змішати з цукром (2).
8. Вино зі спеціями, яблука в карамелі та сироп глюкози нагріти до 40 градусів, і дощиком ввести пектин з цукром постійно помішуючи.
9. Довести до кипіння і варити до загустіння пару хвилин.
10. Зняти з вогню і розпустити набряклий желатин.
11. Викласти начинку в форму півсфери (Артикул: 4598), заморозить.

2. Для бісквіта:
1. Духовку розігріти до 190 градусів.
2. Білки збити до м’яких піків, поступово додаючи цукор і цукрову пудру.
3. Борошно просіяти зі спеціями.
4. Акуратно ввести борошно у збиті білки, силіконової лопаткою зверху вниз. Довго не заважайте, щоб не збити обсяг.
5. Розподілити готове тісто на силіконовому килимку або пергаменту для випічки і поставити в духовку на 10-15 хвилин.
Остудити і вирізати заготовку під розмір формы.

3. 🍊 Для мусу:
1. Желатин замочити в крижаній воді.
2. Апельсиновий сік з цедрою нагріти до кипіння. Зняти з вогню і розпустити в ньому набряклий желатин.
3. Вилити суміш на шоколад, залишити на 2 хвилини і перемішати до однорідності.
4. Вершки збити до консистенції, як у підталого пломбіру – віночок залишає чіткі сліди, але піків ще немає.
5. Акуратно лопаткою ввести збиті вершки в апельсиновий ганаш.

4. Збірка:
1. Заповнити мусом половину форми за допомогою мішка (це важливо, щоб не залишилося порожнеч).
2. З 2 половинок замороженої начинки зібрати кульки і викласти в центр форми. Не утапливать!
3. Заповнити форму залишилися мусом і втопити в нього бісквіт.
4. Заморозити.
5. Заморожений торт покрити велюром.
6. Прикрасити за бажанням. Я для прикраси використовувала акриловий топпер і срібні перлинки .