ПП паска з глазурю маршмеллоу

ПП паска з глазур’ю маршмеллоу рецепт простий. Влажненький, сытненький паску в пп-варіанті з нереально смачною глазур’ю, яка нагадує маршмеллоу ❤️

Інгредієнти

на 2 паски (діаметр форми – 9 см):

– Яйця – 4 шт
– Грецький йогурт – 280 гр
– Борошно – 180 гр
– Сухе молоко (знежирене або звичайна) – 100 гр
– Розпушувач – 10 гр
– Ізюм/цукати – 80 гр
– Ванілін
– Підсолоджувач

Глазур:
– Сироп топінамбура (можна замінити цукром) – 50 мл
– Желатин – 1/2ч.л.
– Вода

ПП паска з глазур’ю маршмеллоу покроковий рецепт

1. Збиваємо яйця з йогуртом і підсолоджувачем. В окремій мисці змішуємо сухі інгредієнти: борошно, сухе молоко, розпушувач, ванілін і просіваємо їх до яєчної маси. Заливаємо родзинки гарячою водою, чекаємо, поки він набубнявіє. Зливаємо воду і додаємо до тесту.
2. Ділимо тісто на 2 рівні частини, заповнюємо форми і випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці 40 хвилин. Дістаємо пасочка і гарненько остуджуємо його! Якщо він вийшов не дуже рівним зверху, можна зрізати зайве. Для глазурі желатин заливаємо 20-30 мл води і чекаємо поки він набухнет.
3. Наливаємо сироп топінамбура і 20 мл води в каструльку. Доводимо до кипіння, постійно перемішуючи. Якщо використовуєте цукор, то дочекайтеся повного його розчинення. Трохи охолоджуємо масу (1-1,5 хвилини). Вона повинна бути рідкою, але вже не такий горячей.
4. Додаємо до неї желатин, перемішуємо до повного розчинення. Тепер беремо міксер і збиваємо масу. Вона повинна побіліти і збільшитися в об’ємі. Відразу покриваємо глазур’ю наш пасочка і відразу украшаем.
5. Я використовувала фундук. Тепер прибираємо його в холодильник на 20-30 хвилин. За цей час глазур захолоне і перестане бути липкой.