Повітряний апельсиновий кекс з сиропом в духовці

Повітряний апельсиновий кекс з сиропом в духовці простий рецепт ❤️ Обов’язково спробуйте приготувати це повітряне апельсинове облочко☺️🙏🏽

Інгредієнти

Для тесту:
* 2 яйця
* 160 грам – цукор
* 1 шт. – цедра лимона
* 0,5 грама – сіль
* 85 грам – пшеничне борошно
* 50 грам – мигдальна борошно
* 3 грами – розпушувач
* 60 грам – вершки 33-35%
* 45 грам – вершкове масло
* 25 грам – апельсиновий сік

Для глазурі:
20 мл апельсиновий сік (або лимонний)
Сухарна пудра

Для сиропу:
90 грам води
35 грам цукру
40 грам апельсинового соку

Повітряний апельсиновий кекс з сиропом в духовці покроковий рецепт

1. 1. Змішати яйця, цукор, сіль і цедру лимона, дві хвилини.
2. Додати борошно пшеничне з мигдальною і розпушувачем в яєчну суміш в міксер частинами, промешать до однорідності.
3. Потім ввести в тісто вершки.
4. Розтопити вершкове масло і додати його в тісто.
5. Промешать до однорідності і додати апельсиновий сік, знову промешать до однорідності.
6. Розігріти духовку до 170 градусів.
7. Змастити форму маслом, під низ кладемо фольгу, щоб тісто не витекло.
8. Викласти тісто у форму, випікати при 160 градусах (коли ставимо кекс в духовку спускаємо температуру до 160 170) випікаємо до готовності.
9. Випечений кекс дістати з форми і змастити сиропом. Потім додати зверху глазурь.

2. ПРИГОТУВАННЯ ГЛАЗУРІ:
Змішати всі інгредієнти до однорідності і глазурувати кекс. Пропорцій пудри немає, так як все індивідуально, додавайте до того моменту, поки глазур не загустеет.
3. ПРИГОТУВАННЯ СИРОПУ:
Цукор і воду доводимо до кипіння, гавкотом охолонути і вводимо сік апельсина.

Відео рецепт 👇