Слойки з листкового тіста з заварним кремом

Слойки з листкового тіста з заварним кремом простий рецепт в духовці. Хрустке листкове тісто з ніжним кремом і соковитими ягодами. Дуже смачний десерт, як з найкращої кондитерської.

Інгредієнти

Листкове тісто – 1 уп
Молоко – 350 мл
Жовтки – 60 г (3 шт)
Цукор – 60 г
Борошно – 35 р
Масло – 30 г
Ван. екстракт – 1 ч. л

Для нейтральної глазурі:
Цукор – 150 г
Вода – 150 р
Желатин – 7 г

Слойки з листкового тіста з заварним кремом покроковий рецепт

1. Молоко доведіть до кипіння. У каструлі змішайте жовтки і цукор. Добре збийте віночком, потім додайте борошно і перемішайте, поки суміш посвітлішає і буде однорідною. ⠀ Поступово влийте частинами гаряче молоко в жовтки, постійно перемішуючи. Додайте ванільний екстракт або ванночку. цукор і поставте на середній огонь.

2. Безперервно помішуючи, варіть крем до загустіння. Знімаємо з вогню і додаємо шматочок вершкового масла. ⠀ Перелийте крем в миску. Накрийте плівкою в контакт і залиште в холодильнику. ⠀ За бажанням можна зробити нейтральну глазур. З глазур’ю ягоди не обвітрюються і виглядають дуже привлекательно.

3. Желатин залийте невеликою кількістю води (30-50 мл) і залиште набухати. В маленькому сотейнику змішати цукор і воду і поставте на вогонь. ⠀ Варіть сироп до закипання, потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути. Додайте желатин і перемішайте до повного розчинення желатина.
4. Якщо не використовуєте відразу – поставте в холодильник, після застигання, розігрійте кілька хвилин в мікрохвильовці. ⠀ Розігрійте Духовку до 190 С. Листкове тісто розріжте на квадрати, сформуйте конверти і покладіть на деко застелений пергаментним бумагой.

5. Змастіть заготовки збитим жовтком і посипте цукром. Випікайте приблизно 20 хвилин до золотистого кольору. ⠀ Дайте охолонути, після чого наповнюємо кремом і прикрашаємо ягодами або фруктами, за бажанням змащуємо нейтральною глазур’ю. Насолоджуємося, це дуже смачно!

Відео рецепт 👇