Смачний ніжний бісквіт для торта

Як зробити смачний ніжний бісквіт для торта рецепт простий. Як і обіцяла, ділюся з вами ніжним, повітряним і дуже смачним биквитом. Готую за цим рецептом вже давно і він мене ніколи не підводив. І тортик на день народження чоловіка був з точно таким же бисквитиком. 🎂

Інгредієнти

Разьемное кільце або форма Ø16-18 див.

на 1 бісквіт (після розрізу буде 2 коржа)

Цукор – 75 г
Яйця З – 3 шт.
Масло 82,5% – 25 р.
Борошно – 65 р.
Розпушувач – 5 р.
Щіпка солі

Смачний ніжний бісквіт для торта покроковий рецепт

1. Я робила подвійну норму (2 бісквіта, у підсумку вийшло 4 коржа) ⠀ Білки відділяємо від жовтків. ⠀ Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі. ⠀ Ділимо цукор на 2 рівні частини між білками і жовтками. ⠀ Спочатку збиваємо білки з цукром і дрібкою солі до м’яких піків. ⠀ Перекладаємо збиті білки в чисту і суху миску. ⠀ З’єднуємо жовтки з цукром і (☝не гарячим) кімнатним вершковим маслом. Можна в тій самій чаші і потім тим же віночком (можна навіть не мити😁) збиваємо жовтки з цукром і вершковим маслом. ⠀

2. Форму простилаем пергаментом, якщо форма вже не дуже хороша🙈 (тісто до неї прилипає) то змащуємо маслом і трохи присипаємо борошном. ☝Але взагалі, цей етап можна пропустити, так як бісквіт під час випічки буде чіплятися за краї і це не дасть зрости високою шапочки. ⠀ Дуже акуратно🙏 силіконової лопаткою вмішуємо білки в жовтки. ☝Сильно не стараємося, раджу вмішувати навіть не до кінця, так як з борошном ще раз все перемішуємо. ⠀
3. У борошно додаємо розпушувач і просіваємо в яєчну суміш. ⠀ Ще раз дуже акуратно 🙏 перемішуємо силіконової лопаткою (знизу вгору). ⠀ Виливаємо тісто у форму і випікаємо в розігрітій до 180°C духовці (верх/низ) 25 хвилин (☝але ви орієнтуйтеся по своїй духовці) до “сухої шпажки”. ⠀ Виймаємо бісквіт з форми і перевертаємо його на решітку верхівкою вниз. ⠀

4. Даємо йому охолонути, а потім обертаємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години (можна на ніч). ☝Так волога всередині бісквіта рівномірно розподілиться і він не буде кришитися. ⠀ Ножем для хліба акуратно зрізаємо верхівку і розрізаємо на 2 частини. ⠀ Цей ніжний і легкий бісквіт підійде для приготування будь-якого тортика🎂 ☝ але найголовніше, він дуже смачний сам по собі!