Вірменське печиво гата на сметані з цукром

Як зробити листкове Вірменське печиво гата на сметані з цукром простий рецепт. Печиво ГАТА – рецепт популярного вірменського печива з начинкою. Печиво виходить дуже смачним, якщо хоча б раз приготуєте гату за цим рецептом – ви просто закохаєтеся!

Інгредієнти

Яйця – 2 шт.
Сметана – 200 г
Вершкове масло – 200 г
Борошно – 650 р
Сода – 1 ч. ложка

Для начинки:
Борошно – 400 г
Цукор – 400 г
Масло вершкове – 200 г
Ванілін – 1 пакетик

Вірменське печиво гата на сметані з цукром покроковий рецепт

1. Просіваємо борошно. Додаємо до борошні холодне вершкове масло розтираємо руками. Соду погасити в сметані. Поступово додати яйця і сметану.

2. Замісити м’яке тісто. Готове тісто прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Для начинки змішати всі інгредієнти і так само прибрати в холодильник на 30 минут.

3. Сформувати печива як на відео, змастити яйцем і відправити в духовку випікатися на 30 хвилин, при 180 градусах.

Відео рецепт 👇