Домашнє морозиво з ряжанки, яблучного пюре і вершків

Як зробити Домашнє морозиво з ряжанки, яблучного пюре і вершків простий рецепт. Морозиво прийнято їсти влітку, у розпал липня, після або замість обіду – така традиція. Я шаную традиції – таке виховання. Але ще й створюю нові, як, наприклад, поїдання морозива в дощ, і в холод, не даючи промокнути вафельному стаканчику під зливою або ховаючи його в рукавицях, щоб не мерзли руки. Словом, не важливо яка у вас погода сьогодні – вона точно підходить для домашнього морозива.

Інгредієнти

1300 г ряжанки 3,5-3%
300 мл жирних вершків 33-35%
250 г яблучного пюре
30 г эритрола або 60 г цукру

Домашнє морозиво з ряжанки, яблучного пюре і вершків покроковий рецепт

1. Тонке кухонне рушник (льон або бавовна) або марлю, покладіть в друшляк, друшляк поставте над чашею. В рушник вилийте ряжанку, і залиште її стікати на ніч. Після відважування вона стане досить густий, по масі вийде 420-450 г.

2. Яблучне пюре можете використовувати домашнє, у мене було з дитячого харчування, я його уварила приблизно на третину. Уварити необхідно, на повільному вогні, періодично помешивая.
3. Ряжанку, вершки, яблучне пюре і цукор (краще пудру) / сахзам складіть у відерце морожениці. Виберіть режим джелато або морозиво і залиште його готовиться.

4. Морозиво буде готово через 40-50 хвилин. Його можна їсти відразу, але якщо хочете сервірувати кульками, то переломите в іншу ємність і трохи подморозьте в морозилці, ще 30-40 минут.
5. Якщо скористатися опцією Pre-Cool, то відерце морожениці охолодитися поки ви готуєте інгредієнти, і морозиво приготується ще быстрее.

Відео рецепт 👇