Шоколадний торт з бананом

Як зробити смачний домашній шоколадний торт з бананом простий рецепт 🍫🍌 Готую по цьому рецепту більше 6 років🤤 І на замовлення робила теж по цим рецептом!🎂 Так що ручаюся за нього з повною впевненістю!

Інгредієнти

Нам треба для тортика на 1,5 кг:
Борошно – 250 гр
Розпушувач – 2 чл
Сіль – 1/2 чл
Ваніль – 1 чл
Какао – 70 гр
Цукор – 300 гр
Яйце – 2 шт
Вершкове масло – 50 гр
Рослинне масло – 70 г
Молоко – 270 гр

Для крему:
Вершкове масло – 200 гр
Цукрова пудра – 200 гр
Сирний сир – 600 гр
Какао – 30 г

Банан – 2 шт

Шоколадний торт з бананом покроковий рецепт

1. Для бісквіта змішати в мисці всі сухі інгредієнти, трошки перемішати віночком і додати до них рідкі. Масло вершкове повинно бути м’яке (можна в мікрохвильовці розігріти) Добре перемішати і розлити тісто по формах. Я випікала 2 бісквіта у формі діаметром 18 див. Форму або змастити маслом, або дно застелити пергаментом. Випікати при 180 градусів до готовности.

2. Приблизно 40 хвилин, але перевіряйте шпажкою. Проткнули бісквіт в центрі, якщо зубочистка вийшла суха – готова, якщо до неї прилипло тісто – ще допікаємо. Остуджуємо бісквіт, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на 2-3 години! У холодильнику він стане більш вологий, податливий і не буде кришитися при нарезание.

3. Для крему збити м’яке вершкове масло з цукровою пудрою і ваніллю. Додати сирний сир і ще 2-3 хвилини до пишноти збивати. Розділити крем навпіл або 2/3 і 1/3. В одну частину додати какао і перемішати. Банани нарізати кільцями. Збираємо торт. Остиглі коржі розрізати вздовж на дві частини. На тарілку покласти перший корж, зверху крем і бананы.

4. І так повторити, поки всі коржі не закінчаться) Обмазати торт кремом – це називається чорнове покриття) І прибрати в холодильник на 5-6 годин. Краще на ніч) Прикрасити за желанию.

5. Цей тортик відмінно підійде тим, хто готує на замовлення! Він досить щільний, відмінно тримає форму і неймовірно смачний!! Взагалі шоколад-банан моє улюблене сочетание.

Відео рецепт 👇