Як карамелізувати горіхи для торта на сковороді

Друзі, я вирішила використати по-максимуму нові можливості Instagram і почала знімати для вас невеликі навчальні відео, розбираючи в них ті моменти приготування десертів, які у мене самої викликали раніше які-небудь труднощі та запитання. Як карамелізувати горіхи для торта на сковороді рецепт простий. Дуже сподіваюся, що такий формат постів буде вам цікавий та корисний. Отже, перше відео про те, як карамелізувати горіхи.

Інгредієнти

150 г обсмажених і очищених горіхів
85 г цукру
35 г води

Як карамелізувати горіхи для торта на сковороді покроковий рецепт

1. Воду і цукор поміщаємо в сотейнику на плиту. Вмикаємо максимальну температуру і, помішуючи, нагріваємо, поки сироп не досягне температури 118 градусів (перевіряйте термометром). Всипаємо відразу всі горіхи і знижуємо температуру до мінімальної. Продовжуємо нагрівати, постійно перемішуючи. Спочатку горіхи покриються білої цукрової кіркою – саблируются (на цьому етапі горіхи вже можна зняти з вогню і використовувати для декору або просто з’їсти – вони дуже смачні).

2. Але, щоб отримати саме карамелізовані горіхи, продовжуємо нагрівати і перемішувати до тих пір, поки цукор не розтане і не покриє кожен горіх тонким шаром карамелі (тут потрібно проявити терпіння, на весь процес може піти 5-7 хвилин або більше, це залежить від температури нагріву).

3. Коли все буде готово – знімаємо сотейник з плити і викладаємо горіхи на силіконовий килимок, максимально намагаючись відокремити горіхи один від одного. Якщо цього не зробити, горіхи в процесі охолодження, приклеюються один до одного, їх важко розділити, а ось пошкодити карамельне покриття горішків дуже легко.

4. Працювати зручно силіконової лопаткою й важливо бути дуже акуратними, адже горіхи гарячі. Коли всі горіхи розділені залишається тільки почекати, поки вони повністю остынут.