Яблучний пиріг пай

Як зробити смачний Яблучний пиріг пай рецепт простий в духовці. Ми не святкуємо Хеллоуїн. Не одягаємося в костюми, не прикрашаємо будинок: хоча це все так мило і колоритно. Але все це не заважає відзначити свято тематичним стравою. В цьому році у мене пиріг. Не з гарбуза, але дуже по темі свята 😁 Ви можете взяти будь-яку начинку, тісто дуже просте. Головне – пофантазуйте над оформленням 🎃

Інгредієнти

(на форму 22см)

Тісто:
⠀▫️120г холодного вершкового масла
⠀▫️240г пшеничного борошна
⠀▫️1 жовток
⠀▫️сіль
⠀▫️3-4ст.л. холодної води

Начинка:
⠀▫️4-5 середніх яблук
⠀▫️20г вершкового масла
⠀▫️40г коричневого цукру
⠀▫️1ч.л. кориці
⠀▫️15г крохмалю
⠀▫️20г води

⠀▫️жовток+молоко для змащування

Яблучний пиріг пай покроковий рецепт

1. Для тіста масло порізати і розтерти з борошном і сіллю в крихту. Додати жовток і воду частинами, замісити м’яке тісто. Тісто ухилитися в плівку і відправити в холодильник на годину. Яблука очистити від насіння і шкірки. Порізати кубиками. На сковороді розтопити масло. Викласти яблука, присипати цукром і корицей.
2. Перемішати і тушкувати на невеликому вогні, періодично помішуючи, 7 хвилин. Крохмаль залити водою, перемішати. Яблука викласти в миску, залити крохмалем, розмішати. Тісто розділити на 2 частини: одна більша за іншу. Велику тонко розкачати на пергаменті і викласти у форму (я кладу разом з пергаментом), щоб вийшло дно і боки. Наколоти тісто виделкою. Зверху викласти начинку, разровнять.

3. Меншу частину тіста тонко розкачати, вирізати “пику” і укласти зверху на начинку. Защипаь краї тіста. Змастити пиріг жовтком, змішаним з молоком. Випікати при 180° 40 минут.