Шоколадно медовий торт з шоколадним кремом

Як смачно зробити Шоколадно медовий торт з шоколадним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
300 г меду
100 г вершкового масла (50 г масла, 50 г маргарину)
50 г цукру
1 ч. л. ванільного ароматизатора
100 г сметани
1 ч. л. соди
3 яйця
300 г борошна
30 г какао-порошку

Крем:
500 мл молока
100 г цукру
50 г кукурудзяного крохмалю (у т. ч. 1 пакетик ванільного пудингу)
50 г вершкового масла
1 банку вареного згущеного молока
1 ст. л. рому або коньяку

Шоколадно медовий торт з шоколадним кремом покроковий рецепт

1. Напередодні зварити згущене молоко. Для крему розмішати крохмаль в 100 мл молока. В ковшике з товстим дном розтопити цукор. Як тільки цукор стане бурштинового кольору, влити 400 мл гарячого молока. Нагрівати до розчинення карамелі. Довести до кипіння, зняти з плити, при постійному помішуванні влити крахмальное молоко. Повернути на плиту, при постійному помішуванні довести до кипіння. Зняти з вогню і повністю остудить.
2. Зважити чашу міксера. Збити масло, не припиняючи збивання по ложці додати карамельний крем і згущене молоко. В самому кінці влити ром, збити. Для тіста сметану змішати з содою, відставити. На водяній бані розтопити масло, мед і цукор. Коли цукор повністю розтане, додати сметану, перемішати, варити при постійному помішуванні 5 хвилин. Зняти з вогню, перелити суміш у чашу міксера, трохи остудити. Додати яйця, збити. Додати какао-порошок і борошно, збити. Тісто виходить досить рідке, тягуче, легко размазывается.

3. На папері для випічки намалювати коло (я обвела олівцем дно форми діаметром 28 см). Перевернути папір малюнком вниз, розмазати в коло п’яту частину тіста (у мене вийшло рівно 200 г на корж). Випікати корж в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160°С) до золотистого кольору. Коржі печуться дуже швидко. Гарячий корж обрізати (я використовувала дно форми діаметром 26 см), обрізки приберегти для посипання. Коржі повністю остудити (вони залишаються м’якими і після охолодження). 100 г крему відкласти для бортиків. Змастити кожен корж п’ятою частиною залишився крему. Обрізки коржів розтерти в крихту і обсипати торт. Залишити торт на ніч просочитися. Смачно до очманіння!