ПП торт Червоний Оксамит з крем-чізом низькокалорійний без цукру

Сьогодні я покажу вам, як приготувати дуже смачний і повністю натуральний торт Червоний оксамит без використання барвників! Всередині у нього ніжні малинові коржі і смачний ПП (здоровий) крем-чіз. При цьому торт має низьку калорійність і високий вміст білка! Як зробити ПП торт ПП торт Червоний Оксамит з крем-чізом низькокалорійний без цукру рецепт простий.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г: 133 Ккал, Б 15, Ж 3,3, У 12
Вага 1520 р
Діаметр форми 16 см
Підсолоджувач: 1 грам мого підсолоджувача еквівалентний 10 грам цукру.

для коржа:
Яйця (СО) 5 шт
Ксантанова камедь (1 мірна ложка об’ємом 1 мл) 0,5 г (можна замінити пудрою эритрита або сиропом без цукру 100 грам)
Буряковий сік 170 р
Малинове пюре 130 г
Сік лимона 15 р
Борошно (зеленої гречки + соєва) 160 р
Какао 12 р
Підсолоджувач 15 р
Розпушувач 10 г (2 чайні ложки)

для крему (крем всередину торта 700г = 270г + 270г + 100г, 250г на покриття, інше на трояндочки):
М’який сир 1350 м (після відважування 1050 г)
Сухе молоко 50 г
Сік лимона 10 г
Сіль 3 г
Підсолоджувач 20 р
Натуральний екстракт ванілі 1-2 ч. л.

ПП торт Червоний Оксамит з крем-чізом низькокалорійний без цукру покроковий рецепт

1. Першим ділом підготуємо інгредієнти для ПП (здорового) крем-чизай. Нам знадобиться 1350 грам м’якого сиру. Спочатку м’який сир містить занадто багато рідини, тому в такому вигляді для крему він не підходить. Щоб зробити його більш щільним у глибоку чашу ставимо об’ємне сито, викладаємо марлю в кілька шарів або тканинні серветки. Викладаємо м’який сир. Накриваємо харчовою плівкою вконтакт і залишаємо в холодильнику на ніч або як мінімум на 8 годин. А поки приготуємо коржі. Бісквіт у нас буде забарвлений натуральними інгредієнтами. Для цього нам знадобиться 1 середня буряк близько 300 грам. Очищаємо від шкірки. Натираємо на дрібній тертці. Перекладаємо в сотейник. Заливаємо невеликою кількістю води: теж приблизно 300 грам. Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні 15-20 хвилин. Виходить яскраво забарвлений сок.

2. Проціджуємо його через сито. Ретельно віджимаємо, щоб використовувати всю яскравість буряків. Для коржів нам потрібно 170 грам бурякового соку, якщо вийшло трохи більше/менше, це не критично. А також надлишки соку можна заморозити кубиками і використовувати при необхідності додати колір крему або глазурі. Для кольору і смаку нам знадобиться 130 грам напіврідкого ягідного пюре. Ідеально тут підходить малина. У мене 250 грам розмороженої малини. Для отримання пюре я просто перетираю її через сито. Сік буряка і малинове пюре частково взаємозамінні. Тобто якщо ви хочете підсилити малиновий смак, то можна частину бурякового соку замінити на малинове пюре – воно досить рідке. Якщо ж вам важливий максимально насичений колір, то можна взяти трохи більше бурякового соку. Сумарно має вийти 300 грам соку разом з пюре.

3. Сюди ж видавлюємо 15 грам соку лимона. І окремо з’єднаємо сухі інгредієнти. 80 грам борошна зеленої гречки, 80 грамів соєвого борошна. Види борошна і пропорції можна міняти на ваш смак, але бажано вибирати світлі варіанти, щоб не втратити колір бісквіту. Додаємо 12 грам какао, у мене натуральний, не алкалізованний какао-порошок. Підсолоджувач і 10 грам розпушувача. Просіваємо всі інгредієнти до рідким, щоб уникнути грудочок. Розмішуємо до однорідності. Звичайно, ви можете додати сюди барвник, зараз при бажанні можна знайти і натуральний барвник – колір від цього стане тільки яскравіше. Я ж покажу вам базовий варіант. А поки відставляємо цю суміш в сторону. І приступаємо до взбиванню яєць. Нам знадобиться 5 великих яєць. Додаємо буквально півграма ксантанової камеді. Цей натуральний інгредієнт допомагає збити яйця в стабільну масу навіть без цукру. Якщо у вас немає камеді, можна додати 100 грам пудри эритрита або натурального сиропу без сахара.
4. Але в цьому випадку рекомендую зменшити кількість підсолоджувача в тесті. Збиваємо яйця 5-8 хвилин до отримання пишної однорідної маси. Додаємо невелику частину збитих яєць до яскравого тесту і ретельно розмішуємо. Таким чином ця маса стане більш легким і її потім легше буде вмішати в основну масу яєць. Тепер з’єднуємо обидві маси. І акуратними рухами лопатки знизу вгору перемішуємо до однорідності. Викладаємо приблизно 2/3 тіста на 1 лист. Трохи розподіляємо, щоб з нього можна було згодом вирізати 2 коржа діаметром 16 сантиметрів. Тісто викладаємо на другий лист. Це тісто також можна випікати у трьох кільцях рівного розміру. Але я не рекомендую випікати його в кільці одним високим коржем – в цьому випадку в процесі випічки колір буде втрачено. Відправляємо випікатися в розігріту до 160 ° с духовку на 17-20 хвилин. Приблизно в середині випічки бажано поміняти листи місцями, щоб коржі пропеклися рівномірно з усіх сторон.

5. Готовність коржів перевіряємо зубочисткою – вона повинна вийти суха. Слідкуйте за готовністю уважно, не перепеките коржі. З кожної зайвої хвилиною в духовці коржі будуть ставати більш сухими, а в цьому торті, ще й менш яскравими – колір при випічці втрачається. Вирізаємо коржі потрібного діаметра, у мене це кільце 16 сантиметрів. Ось такі м’які, соковиті коржі виходять. Вони дуже смачні самі по собі, мають насичений малиновий смак. Вирізаємо третій корж. З цих коржів можна відразу збирати торт, а можна залишити їх у холодильнику щільно упакованими в харчову плівку. Обрізки зберігаємо, з них ми будемо робити обсипання. Коли м’який сир настоявся, з нього скло близько 300 грам сироватки – якщо цей етап пропустити то вся ця рідина виявиться у вашому торті і також почне витікати з нього. Виходить ось такий щільний пастоподібний сир, який чудово тримає форму, на основі нього ми і будемо готувати крем.
6. до Речі, на моєму каналі є відео з рецептами 2х варіантів ПП (здорового) Крем-чизай. А тут ми додаємо 50 грам сухого молока, 10 грам соку лимона, підсолоджувач, 3 грами солі та натуральний екстракт ванілі. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою блендера. Можна перемішати і вручну, якщо у вас сухе молоко без грудочок. Важливо отримати однорідну масу. Виходить дуже смачний крем. В його рецепті важливий кожен інгредієнт точної граммовке – саме так виходить ідеальний ПП (здоровий) крем-чіз з високим вмістом білка. Перекладаємо крем кондитерський мішок, можна відразу два. Близько 640 грам піде всередину торта, решта знадобиться для покриття і декору. Для складання торта ставимо кільце на підкладку, всередину кладемо ацетатную стрічку. На дно капаємо трохи крему. Викладаємо перший корж. На нього 270 грам крема.

7. Ці коржі не потребують просочення, якщо їх не перетримати в духовці. Якщо ж ви відчуваєте, що у вас все ж вийшли сухуваті – можна просочити сиропом з водою, або малиновим соком, але не більше 20 грам на корж. Розрівнюємо крем. Викладаємо другий корж. І на нього ще 270 грам крему. Розрівнюємо. Накриваємо третім коржем. На нього кладемо 100 грам крему, вирівнюємо. Накриваємо торт харчовою плівкою і відправляємо в холодильник приблизно на 4 години. Залишилися шматочки коржа я подрібнюю в блендері для покриття торта. Виходить ось така ніжна, оксамитова крихта. Коли торт настоявся, знімаємо харчову плівку, кільце і ацетатную стрічку. Покриваємо торт тонким шаром крему збоку. І зверху. На тонке покриття йде близько 250 грам крема.
8. Вирівнюємо торт збоку і зверху. Ідеальне вирівнювання тут не потрібно. Присипаємо боки торта крихтою. Якщо ви плануєте розміщувати декор по колу, то рекомендую залишити смужку необсыпанной, щоб декор краще зафіксувався на торті. У мене тут будуть просто трояндочки крему і листочки м’яти. Торт готовий! Ось такий простий і в той же час дуже апетитний декор! Тортик вийшов просто оксамитовий! Давайте його разрежем. Він дуже м’який, ріжеться як за маслу.

9. Простий і апетитний розріз! У чому принадність цих червоних коржів без барвника – вони мають досить відчутні нотки малини в смаку! Виходить 2 в 1 – це і коржі, і начинка, і це дуже смачно! Малина чудово вписалася в ці вологі м’які коржі. Буряк не особливо відчувається – малина з лимоном її повністю перекривають. І крем-чіз, звичайно, прекрасно сусідить з такими ягідними коржами. Це дуже смачно! Коржі в міру розсипчасті і м’які. А калорійність дуже низька для такого смаку і текстури, при цьому в цьому торті високий вміст білка!