Легкий йогуртовий торт муссовый

Сьогодні у мене для вас чудовий рецепт! Легкий торт в основі якого- ніжний йогуртовий мус ☁️ Я використовувала грецький йогурт тк, по-перше, це мій улюблений йогурт за смаком 😋, а, по-друге, він володіє ніжною структурою і м’яким вершковим смаком, а також низькою калорійністю і високим вмістом білка 💪🏻 Ідеальний 👍🏻☺️

Інгредієнти

*на форму d 16 см

БІСКВІТ:
•Яйця с1 2 шт
•Сіль щіпка
•Мед 2 ст. л.
•Молоко 20 мл
•Рослинна олія 2 ч. л.
•Какао 10 р
•Борошно пшеничне 50 г
•Розпушувач 1/2 ч. л.
⠀⠀
ЙОГУРТОВИЙ МУС:
•270 г грецького йогурту натурального Laсtica 4%
•50 г молока
•8 г желатину
•Підсолоджувач за смаком (сироп агави або топінамбура/мед/эритрит)

ЯГІДНА ПРОШАРОК:
•150 г розмороженої вишні (або інший ягоди)
•5 г кукурудзяного крохмалю
•Підсолоджувач за смаком
•6 г желатину
•20 г води

Легкий йогуртовий муссовый торт покроковий рецепт

1. БІСКВІТ:
Борошно, какао, розпушувач объединенить і перемішати. Яйця збити з дрібкою солі і медом до пишної піни ~ 5 хв. Влити молоко і рослинне масло, трохи збити. Всипати сухі інгредієнти і акуратно, але ретельно перемішати лопаткою або вінчиком вручну. Перелити у форму (у мене силіконова 16 см), пекти в розігрітій до 170 градусів духовці близько 20-25 хв. Остудить.

2. ЙОГУРТОВИЙ МУС:
Желатин залити молоком, залишити на 7-10 хв, розпустити на водяній бані або 15-20 сек в СВЧ), трохи остудити. Грецький йогурт Laсtica змішати з підсолоджувачем (спробуйте, маса повинна бути більш солодкою, тк солодкість в готовому вигляді буде менш виражена, за рахунок желатину). Ввести розпущений желатин, перемішати, вилити поверх коржа у форму. Поставити в холодильник на 20-30 мин.

3. ЯГІДНА ПРОШАРОК:
Желатин залити прохолодною водою. Вишню пробити блендером і помістити в сотейник, додати підсолоджувач і кукурудзяний крохмаль, варити, помішуючи, на середньому нагріві до закипания.

4. Зняти з плити, додати набряклий желатин, перемішати, трохи остудити і вилити поверх йогуртового мусу. ⠀ Поставити в холодильник до застигання на 4-6 годин. ⠀ Витягти з форми (можна помістити форму на кілька секунд у миску з гарячою водою або подути феном на боки, можна просто пройтися тонким ножем по стінках)

Відео рецепт 👇