Насипний яблучний пиріг з манкою дуже смачний

❤️ якось показувала його в сториз і досі дуже часто ви питаєте рецепт. Погода до вечора в Москві стала такою ….мммм…порогової😂 Як зробити. Насипний яблучний пиріг з манкою дуже смачний рецепт простий в духовці. Дощ, будинки опалення ще немає і це ж саме час для пирогів🍎. Взагалі, я так хотіла б написати книгу з яблучними рецептами, обожнюю цей фрукт🔥 але в редакції мені кажуть, що тема занадто вузька і попиту на таке не буде 😔. Тому я вас буду тут терзати яблучними стравами ❤️. А ви любите яблука? Або проти таких рецептів?🤔

Інгредієнти

Манка 190 р
Борошно 160 г
Цукор 210 р
Ванільний цукор-10г
Сіль щіпка
Розпушувач 10г
Молоко (гаряче, пожирніше, краще, якщо є вершки 10-20%) 250 мл
Масло вершкове (кімнатної температури) 50г (плюс для змащування форми)
Яблука 1кг (вже чистих, без шкірки і серединки)
Лимонний сік 2стл
Кардамон щіпка (можна взяти корицю або додати обидві спеції)

Насипний яблучний пиріг з манкою дуже смачний покроковий рецепт

1. З’єднати манку, борошно, розпушувач, сіль, цукор. Яблука натерти на крупній тертці, додати лимонний сік Форму змастити маслом. Борошняну суміш розділити на 3 частини; яблука – на 2. Висипаємо шар сухих інгредієнтів, зверху яблука, сухий шар, яблука, сухий шар. Виливаємо молоко, шматочки масла і добре багаторазово протикаємо шпажкою пиріг, щоб молоко пролилося через шари до дна. Прибираємо в мультиварку на годину (я готую на режимі «Запіканка» годину і потім ще 20 хвилин «Духовка»)

2. Можна готувати в духовці разьемной формі. Просто в кільці з фольгою не зручно , молоко може підтікати і ви можете фольгу проткнути, коли заливаєте шари молоком. Форму просто змастити вершковим маслом і обсипати борошном, після остигання пиріг легко можна дістати, пройшовши по краю ножем. Якщо не впевнені в якості форми, то можна борт застелити по колу і внизу пергаментом.

3. Можна зробити мікс з яблук і груші у фруктовий шар. Частину пшеничного борошна міняла на мигдальну 1:1, нам з чоловіком сподобався. Дітям просто з пшеничного сподобалося більше. Діаметр 18-20cm буде идеально.

4. PS. якщо ваги не знайшли, то беріть по склянці борошно, манку, цукор і молоко 😂 все одно вийде смачно ❤️ Хоча, якщо зважити, то результат буде як у мене. Яблука беріть кисло-солодкі і соковиті, не ватні 😉

Відео рецепт 👇