Домашній Зефір Мята Кавун на агар агарі

Як зробити смачний домашній Зефір М’ята Кавун на агар агарі рецепт простий.

Інгредієнти

пюре Кавунове 250г
Лимонна кислота або винний камінь 1/3 год л.
Цукор (1) 200
Глюкозний сироп 50 р
Агар (сила900) 10 р
білок 70 або 10г альбуміну і 60г води.
Цукор(2) 150
М’ятний порошок 1/2ч.л.

Домашній Зефір М’ята Кавун на агар агарі покроковий рецепт

1. Варити сироп 4 хв для планетарного міксера. Для ручного все ділимо навпіл і варимо сироп з моменту закипання 2 хв. В деже збити білок і лимонку до освіти пены.
2. Всипати половину цукру(2). Через 1-2 хвилини всипати цукор, що залишився і збивати на максимальній скорости.
3. Тим часом об’єднати в сотейнику пюре, цукор(1), агар, глюкозний сироп, м’ятний порошок (в цій послідовності). Поставити на плиту на середній вогонь і довести до кипіння періодично помешивая.
4. Після закипання варити сироп 4 хвилини. Постійно помішуємо. Прибрати з вогню, дати трохи постояти, щоб пішли бульбашки. Влити тонкою впевненою цівкою сироп.
5. Збити ще буквально 1 хвилину до загустіння Час стабілізації мінімум 6 годин. Готовий остиглий кекс присипати цукровою пудрой.